Quintus: Tăriceanu a făcut o gravă greşeală politică

Quintus: Tăriceanu a făcut o gravă greşeală politică

Fostul lider al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a afirmat, în legătură cu decizia lui Călin Popescu Tăriceanu de a pleca din PNL și de a înființa PRL că reprezintă un moment de derută al fostului premier și că a comis o gravă eroare politică.

 "Este un om lângă care am stat 24 de ani cu relaţii foarte bune, uneori chiar dincolo de relaţii politice. Un om pe care l-am preţuit şi de la care nu mă aşteptam să facă o asemenea greşeală politică. Nemulţumirile sale în partid nu erau de natură să ducă la o despărţire, pentru că întotdeauna (…) a fost lăsat să-şi spună părerea, niciodată nu a fost contrazis, părerile sale au fost supuse la vot(…) După părerea mea, nu avea niciun motiv de supărare care să ducă la o asemenea despărţire. Ceea ce s-a întâmplat arată că este într-un moment de derută. Asta e părerea mea. Nu-şi găseşte drumul", a spus Mircea Ionescu Quintus despre Tăriceanu, citat de Mediafax. Quintus a mai spus că gestul lui Tăriceanu de a merge singur pentru a discuta cu premierul Victor Ponta, fără să aibă un mandat din partea PNL a fost unul de umilință.  "Să se ducă de unul singur, ca un simplu cetăţean la primul ministru, să iasă de acolo de unul singur… Atâta importanţă i s-a dat că nici măcar un secretar, un bodyguard nu l-a însoţit (...) A plecat de acolo şi mi s-a părut chiar umilit. Dar, mă rog, o primă gravă greşeală, foarte gravă greşeală, că s-adus acolo fără mandat", a mai spus Quintus.

În opinia sa, deciziile luate de Tăriceanu în ultima perioadă nu au fost unele "de moment", ci au fost premeditate. "Oricât aş încerca să-i justific atitudinea… Aseară (miercuri seară, la Antena 3 -n.r.) s-a văzut clar că nu a fost o pornire de moment, o supărare de o zi două, e o treabă pe care o pregătea de mult timp. S-a şi gândit cum să-i spună noului partid, aşa-zis liberal, a răspuns fără ezitare că vrea să fie candidat la Preşedinţia României", a mai spus Quintus.

Ne puteți urmări și pe Google News