Evenimentul Zilei > International > Vladimir Putin va candida la preşedinţie. Dimitri Medvedev, propus premier
Vladimir Putin va candida la preşedinţie. Dimitri Medvedev, propus premier

Vladimir Putin va candida la preşedinţie. Dimitri Medvedev, propus premier

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a afirmat azi că premierul în exerciţiu Vladimir Putin ar trebui să candideze la alegerile prezidenţiale de anul viitor.

"Consider că ar fi corect ca partidul Rusia Unită, congresul acestuia, să susţină candidatura preşedintelui partidului Vladimir Putin la funcţia de preşedinte al ţării", a spus azi Medvedev, în timpul congresului anual al partidului de guvernământ, Rusia Unită.
La rândul său, Putin a propus ca Medvedev să deţină în viitor funcţia de premier.
"Sunt convins că partidul Rusia Unită va învinge şi, bazându-se pe sprijinul poporului, Dmitri Anatolievici va putea să creeze o echipă nouă, eficientă şi tânără, energică, să conducă executivul Federaţiei Ruse, pentru a continua munca pentru modernizarea tuturor aspectelor vieţii nostre", a afirmat Vladimir Putin.  
Mai mult, Medvedev ar urma să fie în fruntea listei electorale a formaţiunii la alegerile legislative din luna decembrie. Mai mult, premierul a afirmat că, "în urmă cu mult timp", au făcut planuri de viitor împreună.
Anunţul vine la finalul mai multor luni de speculaţii în legătură cu numele celui care va candida pentru funcţia de şef de stat dintre cei doi.
Vladimir Putin a avut deja două mandate înaintea transferului de putere către Dimitri Medvedev, în 2008.
Vom reveni cu amănunte.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: