Evenimentul Zilei > International > Putin pregătește ceva important la granița României. E oficial acum, nu mai sunt dubii
Putin pregătește ceva important la granița României. E oficial acum, nu mai sunt dubii

Putin pregătește ceva important la granița României. E oficial acum, nu mai sunt dubii

Vladimir Putin rămâne activ în zona de sud-est a Europei și plănuiește o vizită oficială în Ungaria, acolo unde este așteptat de Viktor Orban. Premierul maghiar este considerat unul dintre cei mai apropiați lideri politici ai lui Putin, iar vizita a fost deja confirmată de Kremlin, fără a fi oferite mai multe detalii.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, își consolidează astfel poziția într-unul din statele-cheie ale acestei zone ale Europei, unde România este, probabil, cel mai „rece” partener de discuție al rușilor.

Oficial, vizita are drept obiect transferul de gaze rusești către Europa, dar probabil pe agenda neoficială a întâlnirii se află și subiecte care țin de geopolitica regiunii.

„Pregătirile pentru această vizită sunt în desfășurare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, conform Agerpres.

Deși confirmată oficial, vizita nu a fost încă bătută în cuie pentru o anumită dată, dar se așteaptă ca aceasta să fie programată pentru mijlocul lunii octombrie.

 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: