Putin, la Viena

Putin, la Viena

Presedintele rus incepe astazi o vizita in Austria, considerata un mediator intre Rusia si Occident, informeaza AFP.

Aceasta este prima deplasare a lui Putin in Europa de la esecul rasunator al summitului UE-Rusia.

Aceasta vizita, care prevede o intalnire a lui Putin cu patronatul austriac, va fi consacrata intensificarii relatiilor economice bilaterale.

Un numar de 20 de contracte urmeaza a fi semnate, mai ales in domeniul energetic si al constructiei de automobile.

Ne puteți urmări și pe Google News

Presedintele rus va avea discutii si cu omologul sau austriac Heinz Fischer si cancelarul Alfred Gusenbauer despre relatiile dintre Rusia si UE.

El risca sa fie din nou criticat in domeniul drepturilor omului, ca si la summitul Rusia-UE de vineri de la Samara, care s-a soldat cu schimburi dure de replici in ceea ce priveste democratia si constatarea amplorii divergentelor.

Organizatia pentru drepturile omului Amnesty International a cerut cancelarului Gusenbauer sa pledeze in favoarea respectarii drepturilor omului in Rusia, in timpul vizitei lui Putin.

Vizita este deja umbrita de protestele presei austriece fata de "cenzura" Kremlinului, care a anulat un interviu cu Putin la postul public de televiziune ORF, dupa difuzarea unor imagini cu razboiul din Cecenia.

Scandalul nu creaza chiar cea mai buna atmosfera pentru aceasta vizita, desi Moscova conta pe Austria, care nu este membra NATO, pentru a face lobby intereselor ruse.