Portalul cubasi.cu a publicat și imagini cu cei doi lideri, discutând. Liderul comunist de la Havana, în vârstă de 88 de ani, apare îmbrăcat într-o ținută foarte lejeră.

Conform publicației Havana Times, Putin a ajuns la Havana vineri, 11 iulie 2014, la ora 5.30, ora locală.

Televiziunea de stat din Cuba a transmis în direct sorirea președintele Federației Ruse. Conform sursei citate, Vladimir Putin a fost așteptat la aeroport de vicepreședintele Miguel Diaz-Canel și alți oficiali guvernamentali. Publicația citată a mai informat că Putin a discutat mai multe ore cu președintele Raul Castro, conform agendei oficiale a vizitei prezentată presei. Din programul oficial a făcut parte și întâlnirea cu Fidel Castro. Liderul de la Havana s-a retras de la conducerea statului în 2008 și a încetat activitățile politice din 2011.

Vladimir Putin este într-un turneu în America Latină. În programul vizitelor anunțate oficial sunt incluse Argentina și Brazilia. Acesta va participa la un summitul BRICS (Brazil, Russia, India, China and South Africa).

După întâlnirea cu Fidel Castro, Vladimir Putin a făcut declarații pe această temă ziariștilor din Rusia. "Da, am avut o conversaţie lungă şi foarte interesantă", a afirmat Putin pentru jurnaliştii ruşi. Acesta a mai spus că el şi liderul istoric cubanez au discutat "chestiuni internaţionale şi probleme bilaterale".

"Discuţia s-a concentrat asupra unor teme de actualitate internaţională, situaţiei economice mondiale şi evoluţiei relaţiilor dintre Cuba şi Rusia", a anunţat și site-ul oficial cubanez Cubasi.

Fidel Castro a fost prim-ministru în perioada  1959 – 1976. Din 1976 a devenit președintele statului comunist cubanez, funcție pe care a ocupat-o până în 2008. În perioada 1959 – 2008, Fidel Castro a fost și ”comandan suprem” al Forțelor Armate Revoluționare din Cuba. Din anul 1961, până în 20011 a ocupat și dincția de prim-secretar al Patridului Comunist din Cuba.