Acum, când întreaga omenire este lovită de pandemia generată de Covid 19, poate fi un moment bine ales pentru Guvernul PNL aplicarea unor lovituri cu iz electoral, atât Gabrielei Firea, primarilor celor 6 sectoare ale Municipiului București, dar și tuturor conducătorilor de UAT-uri din țară ?

După ce am constatat cu stupoare că, deși era evident faptul că vom fi loviți necruțător de pandemia generată de Covid 19, atât Președintele, cât și fruntașii liberali erau preocupați exclusiv de atingerea obiectivelor electorale personale, luptând până în martie 2020 pentru atingerea dezideratului lor (alegeri anticipate), fără a fi preocupați deloc de măsurile de prevenție ce puteau fi luate de la începutul anului pentru a evita criza actuală existentă în ceea ce privește protejarea personalului medical, acum asistăm la purtarea bătăliei electorale pe alte fronturi, în detrimentul tuturor cetățenilor dar, în special, a persoanelor cu dizabilități.

La sfârșitul săptămânii trecute, o persoană cu dizabilități, în vârstă de 29 de ani din Capitală, mi-a adus la cunoștință faptul că nu va mai beneficia de ajutorul în cuantum de 500 lei/lună pe care îl primea de la Primăria Municipiului București. Dacă nu va mai primi acest stimul, această persoană va fi obligată să trăiască din fabuloasa sumă de 760 lei/lună, sumă compusă din 700 lei pensia de invaliditate și 60 lei pensia de handicap.

Mărturisesc faptul că am fost revoltat la auzirea acestei vești, fiind scandalizat de faptul că, tocmai acum, în această perioadă critică, Gabriela Firea a ales să sisteze stimulul de 500 de lei pe care Primăria Municipiului București îl acorda persoanelor cu dizabilități de ceva vreme.

Evident, toate persoanele cu dizabilități din Capitală nu puteau identifica alt vinovat, în afara Gabrielei Firea, pentru sistarea ajutorului în cuantum de 500 lei de care beneficiau din partea Primăriei Municipiului București.

Mă bucur că, deși am vrut să scriu imediat un articol pentru a „înfiera” decizia stupidă de a crea o vulnerabilitate și mai mare persoanelor cu dizabilități, am decis să mă informez asupra situației cu scopul de a afla mobilul acestei decizii.

Cu prilejul acestei informări am aflat faptul că, într-adevăr, persoanele cu dizabilități din București beneficiau, la inițiativa Gabrielei Firea, de un stimul lunar în cuantum de 500 lei.

Datorită inițiativei lăudabile pe care a avut-o Gabriela Firea, un număr de 53176 de adulți și un număr de 6005 de copii, au primit lunar acest stimul, pe lângă pensiile de invaliditate și de handicap pe care le primesc lunar.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE