Evenimentul Zilei > Actualitate > PSD-ul are un plan de reorganizare şi descentralizare a României
PSD-ul are un plan de reorganizare şi descentralizare a României

PSD-ul are un plan de reorganizare şi descentralizare a României

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea Şi PSD a criticat iniţiativa legislativă de defiinţare a unor oraşe şi comune şi a precizat că şi PSD are un program de reorganizare şi a României.

El a criticat proiectul de desfiinţare a unor comune, care se discută în Senat, apreciind că acesta este de natură să destabilizeze administrativ România.
„Ei discută de desfiinţare de comune, desfiinţare de judeţe şi asta este o abordare a unor oameni politici care nu înţeleg ce înseamnă un sistem public. În momentul în care vrei să desfiinţezi nişte comune, măreşti distanţa dintre cetăţeni şi sistem, dintre cetăţean şi cel care trebuie să ia decizii. Unul dintre cele mai importante sentimente ale omului îl reprezintă sentimentul de apartenenţă la comunitate. Şi ei vor să rupă aceste comunităţi, vor să dezrădăcineze oameni. Nu aşa se face reforma statului şi nu aşa se fac economii la buget. Asta este o abordare mult mai puţin decât o abordare contabilă”, a spus Dragnea.
Potrivit acestuia, PSD are întocmit un program de reorganizare şi descentralizare a României, "complet diferit faţă de ce prezintă actuala putere", dar nu a dorit să îl prezinte, spunând doar că social-democraţii "vin cu soluţii care fac ca România să fie guvernată mai uşor".Acesta şi-a exprimat speranţa şi convingerea că nu va trece o astfel de lege, "care sigur are şi conotaţii UDMR-iste", arătând că problema cea mai mare ar fi să se destabilizeze administrativ România.
EVZ  a prezentat, în exclusivitate,  pe 7 noiembrie, că în Senat se discută o inţiativă parlamentară care prevede că peste 60% dintre comune şi mai mult de 30% dintre oraşele României riscă să-şi piardă statutul.
Initiaţorul acestuia, senatorul PDL Nicolae Dobra, spune că noua reglementare va reduce cheltuielile legate de plata salariilor angajaţilor din administraţiile locale şi că va stopa intrarea în faliment a unor administraţii locale, care, în prezent, sunt în imposibilitate de plată.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: