Evenimentul Zilei > Politica > PSD susține că tinerii sunt o prioritate a guvernării
PSD susține că tinerii sunt o prioritate a guvernării

PSD susține că tinerii sunt o prioritate a guvernării

”Tinerii sunt viitorul nostru. Nimic nu este prea mult pentru a-i sprijini și a-i determina să rămână aici, în țară, să învețe, să muncească și să-și trăiască viața, în condiții cât mai bune, alături de familiile lor.” susține PSD intr-o postare publică pe pagina de campanie

Într-o economie care este în plină creștere, când companiile sint o criză acută de muncă, este de asteptat ca orice guvern să încerce să rețină tinerii în țară. Deschidere pieței de forță de muncă face ca forte multe persoane active să se îndrepte către destinații mai bune, unde munca este mai bine retribuită.

Creșterea veniturile gospodăriilor românești, în medie, cu 49%, de când actuala echipă a PSD a preluat guvernarea țării este considerată ca suport în sporire a bunăstării și astfel le-a asigurat și tinerilor perspective mai bune.  

Distinct însă, dat fiind că reprezintă o prioritate,  guvernul PSD a promovat măsuri de mare importanță și impact pentru tineri.

– A crescut de 2,5 ori fondul de burse pentru studenți.

– A asigurat transport gratuit pentru studenți, pe toată durata anului și pentru orice destinație în țară

– A lansat programul care permite tinerilor să ia 40.000,00 de lei împrumut, fără dobândă,pentru dezvoltare personală.

– A asigurat burse de câte 200 de lei, din fonduri europene, pentru 80.000,00 de elevi din liceele profesionale din care 20% din mediul rural și 20% de etnie romă

– A finalizat sute de locuințe destinate tinerilor/familiilor defavorizate.

O parte dintre măsuri nu s-au dovedit extrem de eficiente sau poate rezultatul lor se va vedea în viitor. Speăm ca în viitor România să devină un loc unde vrem să trăim, unde costul vieții, gradul de bunastare și fericire să fie acceptabil.