Evenimentul Zilei > Politica > PSD: Fuziunea PNL-PDL e pentru Băsescu. PNL: E nervozitatea PSD pentru că i-au scăzut şansele
PSD: Fuziunea PNL-PDL e pentru Băsescu. PNL: E nervozitatea PSD pentru că i-au scăzut şansele

PSD: Fuziunea PNL-PDL e pentru Băsescu. PNL: E nervozitatea PSD pentru că i-au scăzut şansele

PSD a reacţionat faţă de gestul fuziunii PNL-PDL, ratificată prin congresul de sâmbătă, spunând că acest demers ar fi pentru a restaura regimul Băsescu, în timp ce PNL susţine că nervozitatea PSD şi a lui Victor Ponta provine din faptul că şansele la prezidenţiale i-au fost reduse prin noul partid.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Şova, a reacţionat printr-un comunicat de presă în legătură cu congresul de sâmbătă pentru fuziunea PNL-PDL, menţionân că astfel s-ar fi împărţit scena politică în două tabere, pro şi contra lui Traian Băsescu.

"Am văzut fel şi fel de discursuri în cadrul congresului de fuziune, dar n-am sesizat nici măcar cel mai mic reproş adresat lui Băsescu. Nu doar că cei din PNL şi PDL nu se dezic de cei 10 ani de dezastru provocat de acest regim nociv, dar ne demonstrează că se pregătesc să-l aducă înapoi. Înţeleg că oameni precum Blaga, Boc, Anastase, Videanu sau Ioan Olteanu pot fi nostalgici după epoca de aur a regimului Băsescu, atunci când s-au îmbogăţit pe spinarea românilor, dar nu m-aş fi aşteptat niciodată ca tocmai Iohannis să fie vehiculul prin care aceşti oameni ar putea ajunge din nou la conducerea ţării", susţine Şova, citat de mediafax.ro.

El a menţionat că în acest moment scena politică s-ar fi împărţit în două tabere: "pe de-o parte, oameni ca Iohannis, care vor restauraţia regimului Băsescu şi, de cealaltă parte, PSD, alături de partenerii din UNPR şi PC, care îşi asumă în continuare lupta pentru dărâmarea regimului Băsescu, începută în 2012".

Purtătorul de cuvânt al PNL Alina Gorghiu a replicat declaraţiilor liderilor PSD care au criticat gestul fuziunii PNL-PDL.

"Declaraţiile celor din PSD după Congresul de fuziune şi aparişia marelui PNL reflectă nervozitatea, disperarea PSD şi a lui Victor Ponta personal. Toată lumea înţelege de câteva ore cât de mult s-a temut stânga de o dreaptă unită şi că a făcut tot ce a putut, ba chiar imposibilul, pentru a dezbina această parte importantă a scenei politice. Liderii PSD se tem de noul Partid Naţional Liberal, pentru că ştiu că şansele lor de a câştiga bătălia de la prezidenţiale în faţa dreptei unite au scăzut dramatic", susţine Alina Gorghiu.

Purtătorul de cuvânt al PNL precizează că, din experienţa turor alegerilor prezidenţiale din ultimii 25 de ani, se poate observa că "PSD a pierdut mereu când s-a confruntat cu candidaţii dreptei unite".

"De asemenea, de câte ori forţele de dreapta au fost dezbinate, stânga a obţinut Victoria (…) Astăzi slăbiciunea dreptei este de domeniul trecutului iar Victor Ponta şi PSD ştiu acest lucru şi se tem. PNL, marele partid de dreapta, se poate lupta de la egal la egal cu PSD. Avem mai mulţi primari şi aleşi locali decât social-democraţii şi putem forma majorităţi în cea mai mare parte din consiliile judeţene din România", mai spune Gorghiu.