PSD ar ataca Primăria Clujului cu Vasile Puşcaş

PSD ar ataca Primăria Clujului cu Vasile Puşcaş

Vasile Puşcaş este luat în calcul pentru a candida la Primăria municipiului Cluj-Napoca împotriva actualului edil, Emil Boc, susţin surse din conducerea PSD, confirmate de liderii clujeni.

Puşcaş nu este foarte încântat să candideze şi motivează că nu are experienţă în administraţia locală. Propunerea de a candida a venit însă chiar de la colegii săi de la Cluj, care încearcă acum să-l convingă că trebuie să „tragă“ în sus scorul partidului. Calculul clujenilor este acela că Puşcaş, chiar dacă are şanse mici să-l învingă pe Boc, ar putea să aducă partidului voturi mai multe la consiliul local şi la cel judeţean. Dâncu, şef la PSD Cluj

Până la stabilirea candidatului, PSD-iştii clujeni îşi vor alege şeful. Acesta va fi, se pare, Vasile Dâncu, care şi-a anunţat ieri candidatura la şefia filialei, post rămas vacant după retragerea lui Ioan Rus.

„Am un program şi o strategie care se bazează pe câteva lucruri esenţiale. Avem nevoie de o repoziţionare a PSD în judeţ, care ţine de schimbările naturale de electorat, de plecările din ţară, de poziţia pe care o are partidul la nivel naţional. Trebuie să facem o construcţie aproape sociologică“, a declarat Dâncu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Alegerile vor avea loc pe 22 ianuarie. Rolul lui Dâncu va fi acela de a stabili candidaţii PSD pentru alegerile din localităţile clujene. Cea mai dificilă misiune va fi aceea de a stabili candidatul pentru municipiul Cluj-Napoca.

„Nu am stabilit cine va fi candidatul încă pentru municipiul Cluj-Napoca. Vom face un sondaj pentru a vedea cine este cel mai potrivit. Nu vor conta doar notorietatea şi încrederea. Va conta şi cât corespunde profilul candidatului cu funcţia de primar“, ne-a declarat Dâncu.

Conducerea PSD a decis ieri să prelungească până pe 15 februarie termenul până la care organizaţiile judeţe trebuie să înainteze lista cu propunerile de candidaţi. În această perioadă consilierii britancii ai PSD vor definitiva şi cercetarea sociologică pe fiecare judeţ în parte, pentru a fi stabilite personalităţile care dispun de cea mai mare notorietate şi cea mai multă încredere.