PSD va depune moțiune de cenzură în anumite condiții, a anunțat președintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu, la Antana3.  Potrivit acestuia, partidul va depune o moțiune de cenzură în cazul în care Guvernul va decide să vândă o parte din acțiunile deținute la CEC sau va da un act normativ prin care primarii să fie aleși în două tururi.

„Nu vom depune o moțiune de cenzură de dragul de a depune o moțiune. Guvernul Orban nu a venit cu nimic concret, decât cu faptul că s-a împrumutat într-o lună cu zece miliarde. Pe mine mă îngrijorează  intenția Guvernului de a vinde societățile de stat, în timp ce în țări vecine, cum ar fi Ungaria sau Polonia, politica este inversă. Este un lucru foarte grav că vor să vândă CEC-ul. Nimeni nu și-a permis până acum să îl vândă. Dacă vor să vândă CEC-ul, PSD va depune moțiune de cenzură “, a declarat Marcel Ciolacu.

Acesta a mai declarat că PSD va depune moțiune de cenzură și dacă Guvernul va adopta un act normativ privitor la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

„Este incorect să schimbi regulile în timpul jocului, este o recomandare a Comisiei de la Veneția care spune că nu se pot schimba legile electorale cu un an înainte de alegeri”, a precizat Marcel Ciolacu la o emisiune de la Antena 3.

„Dacă vor depune un act pentru alegerea primarilor în două tururi, vom depune moțiune de cenzură și UDMR ne va sprijini”, a mai declarat Marcel Ciolacu. Acesta a spus că PSD a depus o moțiune simplă de cenzură împotriva ministrului de Finanțe, care ar da declarații iresponsabile care conduc la creșterea cursului euro în raport cu leul.