PSD amână suspendarea din "decenţă" faţă de doliul familiei Băsescu

PSD amână suspendarea din "decenţă" faţă de doliul familiei Băsescu

Liderii PSD ai încheiat şedinţa Comitetului Executiv fără să mai voteze rezoluţia privind suspendarea lui Traian Băsescu, în cazul în care acesta promulgă Legea pensiilor.

Preşedintele PSD Victor Ponta a explicat că ar fi fost "indecent să ridice acest subiect în actualele condiţii. E vorba de decesul mamei preşedintelui Băsescu, survenit luni după-amiază. Nu am considerat că astăzi trebuie să mai discutăm despre aşa ceva. Nu s-a schimbat nimic din punctul nostru de vedere, dar era indecent ca astăzi să discutăm despre domnul Băsescu", a spus Ponta.

Citiţi şi:

  • A murit mama lui Traian Băsescu| VIDEO
  • Doliu în familia lui Traian Băsescu. Vecinii, despre mama preşedintelui: "Era o mamaie tare bună"
  • Poveştile adolescentului Traian Băsescu

Şedinţa PSD a debutat la ora 17 cu o ordine de zi care includea o rezoluţie privind suspendarea preşedintelui. Victor Ponta i-a rugat pe membrii CEX să evite referirile la Traian Băsescu şi să dovedească "decenţă în această situaţie". "Să ne dovedim noi mai educaţi şi să evităm astăzi o referire critică la adresa preşedintelui Băsescu. Să evităm pe cât posibil, eu o să încerc, foarte multe referiri la preşedintele ţării. Politica e una, situaţia personală e alta, să dăm dovadă de decenţă în această situaţie", a spus Ponta.

Ne puteți urmări și pe Google News

Afirmaţia preşedintelui PSD a venit după ce şi Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJ Constanţa a atras atenţia că pedeliştii "se văicăresc" la televizor că PSD doreşte suspendarea lui Traian Băsescu chiar după ce a murit mama acestuia, dorind grijă în "formularea" problemei.

"Îi spun domnului preşedinte Ponta, m-a sunat Radu (Mazăre - n.r.) acum că pedeliştii se văicăresc pe toate posturile de televiziune că, în ziua în care a murit mama preşedintelui Băsescu, noi votăm suspendarea lui şi să fim atenţi cum formulăm această chestiune, că se vaită Videanu şi Berceanu şi toată gaşca pe toate posturile, ce facem noi, cât de criminali suntem că în ziua în care moare mama unui preşedinte noi votăm suspendarea lui", a spus Constantinescu.