Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava au precizat că mai multe persoane sunt blocate în case sau în poduri în localităţile Zamostea, Todireşti, Soloneţ, iar calea ferată dintre Suceava şi Rădăuţi este acoperită de aluviuni în localitatea Dărmăneşti, potrivit Mediafax.
În urma ploilor abundente, a fost blocat un drum în localitatea Călugăreni, iar mai multe persoane au fost surprinse de apă în localitatea Calafindeşti.
Potrivit ISU Suceava, în mai multe localităţi din judeţ echipaje de pompieri acţionează pentru evacuarea apei din gospodării şi locuinţe.
Prutul, Siretul şi Dunărea, la debite maxime
Prognozele hidrometeorologice indică faptul că precipitaţiile vor fi în creştere în bazinele hidrografice Siret şi Prut şi pe Dunăre, anunţă Apele Române.
„Există în continuare riscuri de viituri rapide, cu formare de torenţi şi scurgeri de pe versanţi. Până în prezent, nu s-au înregistrat breşe în diguri”, potrivit unui comunicat de presă.
Directorii Administraţiei Naţionale „Apele Române”, David Csaba, director general şi Ovidiu Gabor, director general adjunct survolează zonele afectate în acest moment, pentru depistarea tuturor secţiunilor critice din bazinele Siret, Prut şi Dunăre, în zona Brăila-Galaţi, împreună cu reprezentanţii Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.
Dunărea scade de miercuri
Fluviul Dunărea, la intrarea în ţară, înregistrează astăzi debitul maxim de 13000 mc/s, care se va menţine şi în cursul zilei de mâine, ca urmare a propagării undei de viitură de pe Dunăre care vine din Serbia.
Începând de miercuri, debitele pe fluviul Dunărea vor fi în uşoară scădere, situându-se în continuare peste   mediile  multianuale  ale lunilor  iunie  (6400 mc/s)  şi iulie (5350 mc/s).
Din cauza evenimentelor de la Dunăre generate de creşterile de debite şi niveluri, precum şi evenimentele înregistrate în celelalte bazine, o parte însemnată din acţiunile preconizate a fi organizate cu prilejul Zilei Internaţionale a Dunării ce ar fi fost celebrată mâine, au fost anulate.
Bilanţul momentului arată faptul că 73 de localităţi din 23 de judeţe ale ţării au fost afectate de inundaţii.