Provocările tehnologiei în drumul spre Lună

Provocările tehnologiei în drumul spre Lună

Documentarul "Cum a fost cucerită Luna" prezintă dificultăţile tehnice ale programului Apollo şi invenţiile care au făcut posibil drumul în spaţiu.

Astăzi, de la ora 22:50, postul Discovery Science prezintă o serie de documentare care duc telespectatorii în trecut, în timpul luptei pentru cucerirea spaţiului şi prezintă echipele şi descoperirile tehnologice care au făcut posibilă această aventură a omului.

Invenţiile care au făcut posibilă călătoria în spaţiu

Au trecut câteva decenii din momentul în care un om a călcat prima dată pe suprafaţa Lunii. Prin intermediul acestui documentar, telespectatorii pot intra în culisele acestei călătorii prin examinarea maşinilor care au făcut posibilă misiunea astronauţilor. Tehnologia pe care omul a dezvoltat-o şi a implementat-o în acea perioadă, înainte de 1969, a contribuit la progresul ulterior.

Aventura omului în spaţiu a început cu Saturn V. Astfel începe şi seria de şase episoade de pe Discovery. Primul episod se concentrează pe una din cele mai cunoscute rachete din lume. Saturn V este cea mai grea şi cea mai puternică rachetă lansată vreodată. În patru ani de zile, a dus 24 de oameni pe Lună.

Seria documentară include interviuri cu aproape 70 de ingineri implicaţi în proiectul Apollo în anii '60 şi la începutul anilor '70. Interviurile sunt completate de imagini din arhiva NASA.

Naratorul acestui documentar este actorul Bill Hope, cunoscut pentru rolurile sale din "Aliens" sau "Sherlock Holmes".

"Cum a fost cucerită Luna" se foloseşte de această abordare nouă ce constă în examinarea tehnologiei care a dus omul pe Lună, nu a călătoriei în sine. E o şansă pentru cei ce vizionează întreaga serie să realizeze cât de important a fost aportul fiecăruia dintre cei 400.000 de oameni care lucrau la construirea dispozitivelor care au făcut istorie.

Documentarul de astăzi continuă cu episoade despre modulul lunar, costumul sau modulul de comandă. <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/Lh5YIyqmt2Y" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ne puteți urmări și pe Google News