”Dragi prieteni virtuali, am luat hotărârea să vin în sprijinul tuturor celor care au nevoie în perioada aceasta de idei de meniuri, liste de cumpărături din piață și din supermarket, idei de rețete cu ingrediente puține sau rețete de sărăcie.

Doresc să folosesc harul cu care am fost înzestrată de a combina gusturi și arome, așa cum pe unii dintre voi v-am obișnuit la evenimentele mele de bucate sau la evenimentele cu catering Față care gătește cu flori. De mai bine de un deceniu călătoresc foarte mult prin comunități și prin sate unde adun rețete vechi, uitate.

Cele mai frumoase experiențe sunt cele în care mi-a fost pusă masa din bucate puține sau gătite pe încropeală, chiar din neajunsuri. Oameni m-au primit în casa lor cu bucate festive sau cu ce aveau ei cel mai bun de oferit unui musafir necunoscut, sau oameni care din puținul lor m-au făcut să mă simt prințesă în casa lor împărțind cu mine și bucuria de a dărui și de te bucura împreună, indiferent de vremuri, de codrul de pâine de pe masă sau de ultima firimitură.

Le sunt tuturor recunoscătoare pentru ceea ce am devenit în acești în curând 10 ani de când sunt freelancer. Mi-am educat mintea în tot acest timp în care viața de freelancer a venit cu o libertate, dar și cu constrângeri și o redefinire a priorităților. Lansez astăzi Săru-mâna pentru masă ( #sărumânapentrumasă , un proiect Fata care gătește cu flori pe care îl coc de ceva vreme, însă astăzi mi s-a cristalizat încotro trebuie să îl duc.

Așadar, îmi puteți lasă în comentariu public cu: o lista scurtă cu ingrediente pe care le aveți prin casă sau tocmai le-ați cumpărat din piață sau supermarket (limităm la maxim 5, la alegerea voastră) și va răspund cu idei de rețete; sau o lista scurtă (limităm la maxim 2) cu denumiri de rețete pe care doriți să le faceți și va răspund cu lista de ingrediente și cantitățile aferente de aprovizionare; ori un ingredient preferat (limităm la unul singur) și va răspund cu idei de rețete în care să-l puteți folosi”, e anunțul lansat în mediul online de tânără.

Ea a lansat invitația de a-i urma gestul și altor profesioniști, bloggeri, bucătari, proprietari de afaceri cu mâncare, și să contribuie cu ceea ce știu și ei cel mai bine pentru a contribui, în acest sens, la combaterea risipei alimentare și la un consum responsabil”.

Provocarea a fost lansată în urmă cu câteva zile. De atunci, pe pagina de social-media a tinerei au apărut rețete interesante , simple, și ieftine. Cei interesați află inclusiv ce sumă de bani trebuie să aloce.

Până acum au făcut furori pe social media câteva rețete: Spaghetti gourmet cu branză cu mucegai nobil, Salată gourmet cu pește din conservă, pentru iubitorii de sardine, steak de vită, salată de frunze, mâncare de urzici cu ”Bundas Kenyer” (pâine cu ou).

Sursa foto: Facebook / Fata care Gătește cu Flori