Evenimentul Zilei > Justitie > Protocolul încheiat de Asociaţia Procurorilor cu PSD, în analiza Inspecţiei Judiciare a CSM
Protocolul încheiat de Asociaţia Procurorilor cu PSD, în analiza Inspecţiei Judiciare a CSM

Protocolul încheiat de Asociaţia Procurorilor cu PSD, în analiza Inspecţiei Judiciare a CSM

Plenul CSM a decis astăzi să sesizeze Inspecţia Judiciară cu privire la protocolul încheiat între Asociaţia Procurorilor din România şi Partidul Social Democrat.

Inspecţia Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii va verifica protocolul de colaborare încheiat între Asociaţia Procurorilor din România (APR) şi Partidul Social Democrat (PSD). Decizia a fost luată de plenul Consiliului, care a fost sesizat de procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi. Potrivit legii, magistraţilor nu le este permis să se implice în activităţi politice.

Protocolul prevede, printre altele, ca PSD să respecte „hotărârile care stabilesc titluri executorii privind drepturile salariale restante”, potrivit declaraţiilor publice ale liderului grupului social-democrat din Camera Deputaţilor, Mircea Duşa.

APR a formulat un punct de vedere către CSM, în care precizează că nu ar fi vorba despre o activitate cu caracter politic şi nici despre o manifestare a vreunei convingeri politice.