Protest violent al studenţilor din Chile. Ei cer şcolarizare gratuită | VIDEO

Protest violent al studenţilor din Chile. Ei cer şcolarizare gratuită | VIDEO

Protestele violente devin emblema acestui an. După "Primăvara arabă", mişcarea "Ocupaţi Wall Street" şi manifestaţiile din Europa, o mişcare similară a cuprins şi America Latină.

Câteva sute de mii de studenţi din Chile au participat la un protest prin care cer autorităţilor îmbunătăţirea sistemului de învăţământ şi eliminarea taxelor şcolare. La proteste s-au alăturat şi mulţi profesori.

Încă de miercuri seară, studenţii s-au adunat la Centrul pentru Studii latino-americane pentru a-l asculta pe liderul mişcării protestatare, Giorgio Jackson. La proteste s-au alăturat şi simpatizanţi ai mişcării "Ocupaţi ... " din SUA. Protestele au continuat şi ieri. În total, peste 700.000 de tineri au dorit să tragă un semnal de alarmă faţă de taxele foarte ridicate din sistemul de învăţământ şi au cerut sprijin autorităţilor să le reducă, pentru a permite unui număr mai mare de chilieni să obţină o diplomă universitară.

Mişcarea din Chile a fost botezată "Iarna chiliană", iar adepţii acesteia au promis că nu renunţă la proteste până ce vocea lor nu va fi auzită de autorităţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

<iframe width="620" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/_rxFKEhFcpE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>