Protest în Japonia: "Energia nucleară este depăşită" | FOTO & VIDEO

Protest în Japonia: "Energia nucleară este depăşită" | FOTO & VIDEO

Din 11 martie, ziua în care s-a produs cutremurul cu magnitudinea de 9, responsabil de dezastrul nuclear, zeci de proteste au fost organizate în Japonia împotriva politicii energetice nucleare.

Astăzi, alte câteva mii de japonezi s-au adunat într-un parc din Tokio şi, sfidând ploaia rece, au participat la un protest prin care au cerut stoparea utilizării energiei nucleare.

Manifestanţii au purtat tricouri pe care scria: "Energia nucleară este depăşită!" şi "Vrem o schimbare a politicii energetice".

La începutul acestui an, în Japonia erau 54 de reactoare nucleare active, care furnizau aproximativ 30% din totalul de electricitate consumat în ţară. Ieri, premierul nipon a cerut închiderea unei centrale din centrul arhipelagului expus unui puternic risc seismic. "Am cerut ca Chubu Electric Power să oprească operaţiunile la toate reactoarele centralei nucleare din Hamaoka", a declarat Naoto Kan.

Ne puteți urmări și pe Google News

În urma cutremurului din 11 martie, centrala de la Fukushima a provocat cel mai mare dezastru nuclear din ultimii 25 de ani, readucând în memorie explozia de la Cernobâl, din 1986. Cum se explică dezastrul de la Fukushima?

Sursa: REUTERS