Evenimentul Zilei > Actualitate > Protest împotriva desfiinţării Spitalului Municipal Târgovişte
Protest împotriva desfiinţării Spitalului Municipal Târgovişte

Protest împotriva desfiinţării Spitalului Municipal Târgovişte

Federaţia Naţională a Sindicatelor TESA din Sănătate cere guvernului să stopeze desfiinţarea unor unităţi sanitare din judeţ, prin comasare, în cadrul Spitalului Judeţean Târgovişte.

Sindicaliştii protestează împotriva deciziei Consiliului Judeţean Dâmboviţa de a desfiinta o serie de unitati sanitare importante din judet. „Este vorba de unităţi spitaliceşti foarte importante precum (fost Mănăstirea Dealu), care se doreşte de a fi tranformat într-o secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă”, susţin liderii sindicali ai TESA.
„Ideea comasării acestor unităţi sanitare sub forma unor secţii externe ale Spitalului de Urgenţă Târgovişte este pe cât de nefericită, pe atât de abuzivă şi rău-intenţionată. Scopul principal este concedierea unui număr foarte mare de angajaţi, în numele unei aşa-zise eficientizări”, mai susţin reprezentanţii salariaţilor din sănătate.
Federaţia TESA cere reexaminarea situaţiei unităţilor sanitare din Judeţul Dâmboviţa şi începerea unui dialog social real pe această temă între sindicatele reprezentative şi autorităţile locale.