Prostituate şi traficanţi români, expulzaţi din Italia

Prostituate şi traficanţi români, expulzaţi din Italia

Trei români din Italia au primit ordin de a părăsi ţara în termen de 30 de zile. Decizia a venit din partea prefectului oraşului Treviso, Vittorio Capocelli, ca urmare a unei cereri înaintate de forţele de ordine locale.

Conform Mediafax, care citează publicaţia italiană Oggi Treviso, românii au deja "antecedente legate de prostituţie şi trafic de stupefiante. Ei nu aveau venituri sau fonduri declarate, nu frecventau şcoli, nu aveau contract de muncă sau domiciliu stabil".

Alături de români, pe decretul de expulzare a fost adăugat şi un cetăţean de origine franceză. "Cei patru, împreună cu două românce, au fost expluzaţi sub aceleaşi acuzaţii şi anul trecut. Grupul făcea parte dintr-o organizaţie criminală care acţiona pe piaţa prostituţiei şi nu avea domiciliu stabil sau contract de muncă", a mai precizat Mediafax.

Românii sunt primii imigranţi care au fost expulzaţi în acest an din Italia, ca urmare a decretului de siguranţă adoptat la finele anului 2007.

Ne puteți urmări și pe Google News

În capitala Italiei, din totalul de 3.557 de străini arestaţi la Roma pe parcurul anului 2007, 75% dintre ei proveneau din România. Conform cifrelor prezentate la finele lui 2007 de Ministerul Afacerilor Externe, 2.679 dintre deţinuţii din penitenciarele din Roma erau cetăţeni români. Pe locul doi al topului, cu 275 de infractori arestaţi, s-au clasat marocanii. Ultima poziţie a fost ocupată de bosniaci şi albanezi, însă prezenţa acestora se ridică la câteva zeci de persoane.

Decretul pe baza căruia prefecţii italieni pot decide asupra expulzării imigranţilor a fost creat ca răspuns la acţiunile ilegale de pe teritoriul Italiei în care au fost implicaţi românii şi care au culminat cu arestarea lui Nicolae Romulus Mailat, ca principal suspect în decesul Giovannei Regianni. 

Citeşte şi "Românii infractori, armă electorală în Italia"