UPDATE 1. Unei bătrâne, Maria Mănceanu, i s-a făcut rău la mitingul organizat de Sindicatul Cadreor Militare în Rezervă, condus de Constantin Dogaru. Un echipaj al Ambulanţei a sosit la locul incidentului şi a transportat-o la spital. “I s-a făcut rău de la căldură şi de la supărarea pe actualul preşedinte, de asta a leşinat", spuneau cei din jur.
UPDATE. O jurnalistă de la Digi24 a fost agresată de protestari în timp ce încerca să vorbească cu un unul dintre ei, care avea un pahar de bere în mână. Spiritele s-au calmat doar după intervenţia jandarmilor. Protestatarii au acuzat presa că a fost trimisă intenţionat pentri a-i discredita. Ba, mai mult, au acuzat reportera că ea a adus protestarul care avea bere în mână.
“Principala revendicare a manifestanţilor este restaurarea statului de drep”, a declarat Mircea Dogaru, preşedintele sindicatului. Sindicatul lui Dogaru este cel care blochează Piaţa Victoriei aproape în fiecare sâmbătă, membrii acestui sindicat având pensii de peste 3.000 de lei lunar.
După ce a răspuns la toate comenzile USL, în urmă cu o lună, fostul propagandist comunist a trimis o scrisoare deschisă copreşedinţilor USL, Ponta şi Antonescu. Promiţând o "nouă strategie de luptă", Dogaru îşi doreşte ca sindicatul său să devină "a treia forţă în România" şi propunea, nici mai mult, nici mai puţin, decât să pună umărul la "înlăturarea clasei politice impotente, hoaţe şi trădătoare din România", în caz că presiunile exercitate pentru mai mulţi bani nu funcţionează.
Realizările colonelului
În document, Dogaru trecea în revistă "realizările" rezerviştilor din MAI, MAN şi SRI : "Am stat în stradă, indiferent de vreme, în Capitală şi în ţară, din ianuarie până în mai", "am contribuit prin reprezentanţii noştri permanenţi la evitarea politizării noului fenomen Piaţa Universităţii", "am scos lumea la vot" etc.
Cine este Mircea Dogaru
 Colonelul (r) Mircea Dogaru (57 de ani) a fost făcut ofiţer în 1979, la "apelul bocancilor", iar colegii săi l-au descris ca specialist în manipularea maselor. Cariera militară a acestuia a început după ce a terminat Facultatea de Istorie şi nu după absolvirea unei şcoli de ofiţeri. Angajarea sa în armată s-a făcut pe pile şi a avut o carieră departe de disciplina dintr-o unitate militară.
Pleaşca colonelului
 Norocul său a venit pe calea dragostei, soţia sa, Viorela, era fiica generalului- colonel Vasile Petruţ. Socrul a avut grijă de cuplul de tineri căsătoriţi, şi i-a găsit un loc călduţ ginerelui la Direcţia Propagandă din Consiliului Superior Politic al Armatei (CSPA).
În anii ’80, Vasile Petruţ era mâna dreaptă a lui Ilie Ceauşescu, ministrul adjunct al Apărării şi fratele dictatorului. Socrul era în graţiile Ceauşeştilor, chiar dacă în 1953 a fost decospirat ca agent al spionajul militar sovietic. În scripte, Dogaru a fost angajat ca istoric-militar, 1979-1999, la Institutul de Istorie şi Teorie Militară.
În anii ’90, ofiţerul a publicat mai multe articole în revista Armata României şi a fost criticat vehement de organizaţiile revoluţionarilor. El a luat apărarea ofiţerilor vinovaţi de măcelul de la Aeroportul Otopeni şi "a dezvăluit" că revoluţionarii timişoreni ar fi decapitat mai mulţi soldaţi.
Dogaru a plecat din armată în 2004, din poziţia de cercetător ştiinţific la Direcţiei Siguranţă Militară. A dat armata pe politică, şi în perioada 2004-2009 a lucrat consilier la Biroul Permanent al Senatului României. Din anul 2009 este invitat constant la congresele Partidului Conservator al lui Dan Voiculescu.
În august 2009, Dogaru a pus bazele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) ca o organizaţie apolitică non-profit a cadrelor militare în rezerva şi în retragere din sistemul naţional de apărare.
De altfel, membrii sindicatului, aproximativ 20.000 după estimările lui Dogaru, au fost nucleul dur al protestelor şi mitingurilor de stradă din ultimii trei ani. Cererile sindicatului au vizat măsurile luate de Executiv de a reculacula pensiile militare, dar şi scandări împotriva Guvernului sau a preşedintelui României.
SCMID are 83 de filiale din care fac parte membri şi simpatizanţi din ministerele Apărarii şi Internelor, SRI, SPP şi STS. 
La ordinul lui Dan Voiculescu
Mircea Dogaru este cel care, în ianuarie 2012, s-a ocupat de obţinerea autorizaţiilor de miting din Piaţa Universităţii. Nucleul rezerviştilor din armată a fost atunci întărit de ultraşi sportivi, pensionari şi revoluţionari. Mobilizarea generală în stradă a fost dată după mai multe întâlniri cu liderul PC, Dan Voiculescu.
De altfel, trustul media Intact a mediatizat excesiv protestele stradale. Organizarea mitingului a căzut în sarcina ofiţerului specializat în manipulare, care a condus personal, printr-o portavoce, scandările anti-guvernamentale. Atunci când a dat tonul, "Veniţi cu noi, am fost cu voi, pe 22!", mai mulţi revoluţionari l-au apostrofat că în decembrie 1989 au fost în tabere diferite.