Evenimentul Zilei > Politica > Proiect revoluționar al PSD! Gabriela Firea vine în ajutorul tinerilor cu programe greu de refuzat
Proiect revoluționar al PSD! Gabriela Firea vine în ajutorul tinerilor cu programe greu de refuzat

Proiect revoluționar al PSD! Gabriela Firea vine în ajutorul tinerilor cu programe greu de refuzat

PSD, aşa cum a promis, vine cu proiecte sociale revoluționare pentru români. În acest sen, Gabriela Firea, ministrul Familiei, are deja un program pregătit cu scopul de a opri valul de emigrare al tinerilor din România.

Ministrul Familiei, a anunţat o serie de măsuri care vor veni în sprijinul tinerilor. Mai precis, vrea să-i ajute să-şi construiască o casă.

Gabriela Firea: „Îi vom ajuta să-și cumpere mai ușor o locuință sau aparatură electronică pentru muncă sau școală. Tinerii au nevoi concrete. Trebuie să facem mai mult pentru a-i convinge pe tinerii din România să nu plece din ţară” a declarat ministrul în conferința de presă.

Gabriela Firea a anunțat programele Ministrului Familiei

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse are în plan facilități fiscale, construirea de creșe și grădinițe, continuarea programelor de finanțare pentru start-up-uri sau facilitarea accesului tinerilor din mediul rural la o educație de calitate.

-granturi pentru cumpărarea de locuințe

-aparatură electronică pentru telemuncă

-facilități fiscale

-construirea de creșe și grădinițe

-continuarea programelor de finanțare pentru start-up-uri

-facilitarea accesului tinerilor din mediul rural la o educație de calitate.

„Acestea sunt câteva dintre prioritățile discutate azi cu reprezentanții a 12 organizații de tineret, dintre cele mai reprezentative din țară. Anul viitor este Anul European al Tineretului și îl vom face să conteze”, a explicat Gabriela Firea.

Şi continuă: „În cadrul ministerului pe care îl conduc, va exista o Direcție Generală pentru Politici de Tineret și pentru Locuire, absolut necesară pentru identificarea de soluții într-o chestiune presantă pentru multe categorii de tineri. Știu că una dintre principalele probleme cu care se confruntă tinerii este cea a locuinței, de aceea intenționăm să construim parteneriate cu băncile și să susținem dezvoltarea unor programe de creditare pentru cumpărarea de locuințe”, a subliniat Gabriela Firea.

Gabriela Firea: „Ne propunem să avem măsuri ţintite din punct de vedere financiar”

„În programul de guvernare, printre priorităţile Ministerului pe care-l conduc sunt multe proiecte dedicate tinerilor. Vrem să ne ocupăm la modul real de aceştia, de a-i convinge să nu mai plece din ţară, nu doar oferindu-le tabere sau anumite proiecte de mici dimensiuni sau anumite centre culturale ori sportive. Acestea sunt bune, sunt necesare, dar cred că trebuie să facem mai mult pentru a-i convinge pe tinerii din România să nu plece din ţară şi să simtă că nu doar locuiesc în oraşele noastre, ci şi trăiesc cu adevărat şi îndrăznesc să-şi întemeieze o familie. Tinerii trebuie să fie susţinuţi de asemenea şi pentru a-şi perfecţiona, pentru a avea vocaţia, pentru a şti unde este mai bine să acceseze un loc de muncă. De asemenea, şi tinerii de la sate trebuie încurajaţi pentru găsirea unui loc de muncă. Ne propunem să avem măsuri ţintite din punct de vedere financiar, anumite reduceri de impozite şi taxe, anumite facilităţi fiscale, de asemenea granturi pentru construirea de locuinţe sau de case”, a mai spus Gabriela Firea.

PSD mai onorează o promisiune: sprijin pentru cei cu pensii mici

Gabriela Firea: „Pensionarii cu veniturile cele mai mici primesc un ajutor, astfel încât oricine are pensia cuprinsă între 1.000 și 1.600 de lei să ajungă la venituri de 2.200 de lei în luna ianuarie. Astfel – și acestea sunt cifrele concrete – ajutorul va fi acordat diferențiat. Cine are pensia de 1.000 de lei va primi un ajutor de 1.200 de lei.

Cine are pensia de 1.001 va primi un ajutor de 1.199 de lei. Cine are pensia de 1.002 lei va primi un ajutor de 1.198 de lei, iar ajutorul va scădea pe măsură ce pensia este mai mare. Astfel că persoanele cu 1.600 de lei pensie vor primi 600 de lei acest ajutor, sprijin financiar din partea guvernului”, a concluzionat Firea.

De acest ajutor vor beneficia aproximativ 2,5 milioane de pensionari din România.