Proiect pentru o nouă pârtie de schi în Caraş Severin

Proiect pentru o nouă pârtie de schi în Caraş Severin

O pârtie nouă, concepută după modelul austriac, cu nocturnă, telescaun şi tunuri de zăpadă va fi amenajată la Văliug, judeţul Caraş Severin, în cadrul unui contract de participaţiune între autorităţile locale şi un om de afaceri din zonă.

Consilierii locali din Văliug au votat proiectul participaţiunii, potrivit căruia autorităţile locale vor da terenul pentru pârtie, iar omul de afaceri fondurile necesare realizării investiţiei. "Continuăm astfel ce avem la Semenic. Pârtia Semenic - Văliug va fi cea mai mare din zonă, comparabilă cu oricare din pârtiile austriece", susţine viceprimarul Ghorghe Sorin Blaga. Deasupra Casei Baraj din Văliug, noua pârtie va fi amenajată pe o lungime de 800 de metri. "Investiţia totală estimată va ajunge la 300.000 de euro. Vom pune nocturnă, telescaun de două persoane şi tunuri de zăpadă", susţine omul de afaceri Ioan Popa. Capacitatea telescaunului va fi de 1.200 de persoane pe oră.

Inaugurare în sezonul următor

Pârtia de la Văliug coboară Muntele Semenic pe aceeaşi axă cu pârtia de slalom uriaş care are 5,6 kilometri. Aici va fi însă amenajată o pârtie de dificultate medie, numai bună pentru familiile cu copii care vor să schieze împreună. Amplasamentul a fost deja pregătit, gazonul plantat, copacii defrişaţi, tot ce urmează sunt investiţiile în telescaun şi tunuri. Potrivit investitorilor, noua pârtie va fi dată în folosinţă sezonul următor. "Ceea ce ne dorim la Văliug este o pârtie de familie. Va fi avantajoasă mai ales atunci când va fi iarnă cu viscol, pentru cei care vin de la oraşe ca să schieze şi nu mai au curaj să se aventureze sus pe munte. Vor putea schia perfect aici, la poalele Semenicului", a mai spus Ioan Popa. Comuna Văliug se află la 22 de kilometri de Reşiţa, iar drumul a fost recent asfaltat. În zonă sunt aproximativ 400 de locuri de cazare în cabane, moteluri şi hoteluri, preţurile practicate fiind între 60 şi 150 de lei pe noapte.

Ne puteți urmări și pe Google News