Evenimentul Zilei > Social > Proiect european pentru angajarea romilor olteni
Proiect european pentru angajarea romilor olteni

Proiect european pentru angajarea romilor olteni

2.000 de persoane din Sud-Vestul Olteniei, în special romi, vor fi ajutate să-şi găsească un loc de muncă, până în decembrie 2011.

1.800 de persoane inactive şi 200 de şomeri de lungă durată din judeţele Dolj, Mehedinţi şi Gorj vor beneficia de o serie de măsuri de inserţie pe piaţa muncii în regiunea Sud-Vest Oltenia, într-un proiect al Alianţei Civice a Romilor din România (ACRR), în parteneriat cu T.R.U.S.T – Tinerii Romi pentru Unitate, Solidaritate şi Transparenţă.
Proiectul, cu o finanţare de peste două milioane de lei din Fondul Social European, îşi propune să-i ajute pe cei 2.000 de beneficiari vizaţi să-şi găsească un loc de muncă prin programe de formare profesională. Iar 20 de persoane vor fi asistate pentru înfiinţarea unor mici afaceri proprii.
Centru de consiliere în Dolj
În plus, se va înfiinţa un Centru de Resurse pentru Ocupare în judeţul Dolj, care va oferi servicii de informare, consiliere, orientare profesională, asistenţă pentru căutarea unui loc de muncă, dar va oferi şi cursuri pentru învăţarea unei meserii căutate pe piaţa muncii.
„Proiectul îşi propune să contribuie la ameliorarea unei probleme grave, care afectează populaţia din regiune, în special minoritatea romă”, potrivit organizatorilor. Asta în condiţiile în care statisticile oficiale plasează judeţul Mehedinţi pe locul doi pe ţară cu o rată mare a şomajului, de peste 12%. Iar celelalte două judeţe implicate în proiect, Dolj şi Gorj, au o rată a şomajului de 11,3%, respectiv 10,39%, mult mai mare decat media naţionala, care este în jur de 7%.  

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.