Evenimentul Zilei > Actualitate > Proiect de un milion de euro, la maternitatea Arad
Proiect de un milion de euro, la maternitatea Arad

Proiect de un milion de euro, la maternitatea Arad

Conducerea Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Dr. Salvator Vuia" din Arad a anunţat că a pregătit un proiect în valoare de aproape un milion de euro din fonduri europene pentru amenajarea a trei ambulatorii de specialitate noi.

„Vrem să amenajăm un ambulatoriu de ginecologie, unul de obstretică şi altul de neonatologie. Acestea vor fi conform normelor europene, atât ca circuit medical, cât şi ca aparatură şi ambinent şi vor avea comunicare direct cu strada. Momentan există două ambulatorii, unul integrat, de ginecologie-obstretică, şi altul de neonatologie, dar care sunt tot mai solicitate. Anul trecut aici au fost  aproape 470 de solicitări tot anul, iar acum sunt deja aproape 1.000 de solicitări, doar pentru primele 3 luni ale anului", a declarat dr. Sorin Prişcă, managerul spitalului.
Proiectul a primit deja primele avize, de la Consiliul Judeţean Arad şi Direcţia de Sănătate Publică Arad.
Maternitatea din Arad este cea mai veche din Ardeal şi a doua din ţară, fiind deschisă în 3 octombrie 1920. Aici se nasc lunar între 250 – 260 de copii. Recent a primit din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi UNICEF distincţia de "Spital Prieten al Copilului".

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News