Program de educaţie financiară de la RBS

Program de educaţie financiară de la RBS

Programele de educaţie financiară organizate de bănci sunt tot mai întâlnite pe piaţa locală. De circa trei ani RBS derulează un program de acest gen, denumit Money Sense, la care au părticipat peste 5.300 de liceeni în anul şcolar 2011 - 2012.

"Obiectivul programului este acela de a-i responsabiliza pe elevi în ceea ce priveşte gestionarea propriilor resurse financiare prin dezvoltarea cunoştinţelor şi abilităţilor financiare", scrie în comunicatul RBS.

Partenerii băncii în acets program sunt fundaţia CREDE şi AIESEC România. Aceştia au organizat ore în cadrul programei şcolare asigurând totdată educaţie non-formală, concretizată în seminarii şi workshop-uri interactive.

Programul din licee a fost susţinut de 66 de profesori, dar şi de 21 de studenţi internaţionali din 12 ţări (Australia, Canada, Egipt, Georgia, Republica Moldova, Hong Kong, Camerun, Slovacia, SUA, Brazilia, Azerbaijan, Taiwan).

Ne puteți urmări și pe Google News

Aflat la a treia ediţie, programul s-a adresat elevilor din 153 de licee din întreaga ţară. Angajaţii băncii s-au implicat în proiect, fiind realizate peste 50 de ore de voluntariat.

135 de elevi au format echipe şi s-au înscris la concursul MoneySense, competiţie în cadrul căreia au avut posibilitatea să pună în practică informaţiile dobândite pe parcursul sesiunilor de training. Liceeni au trecut prin patru probe de concurs - prezentarea echipei, "Ambasadorii MoneySense", planul de implementare al activităţilor propuse la proba anterioară şi eseul cu tema "Planuri de viitor".

Pe lângă RBS, Raiffeisen Bank, BCR şi alte bănci de pe piaţă derulează programe de acest gen.