Profeţiile lui Geoană: Ridzi va părăsi Guvernul curând

Profeţiile lui Geoană: Ridzi va părăsi Guvernul curând

Preşedintele PSD Mircea Geoană are "sentimentul" că ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, va părăsi curând Cabinetul Boc, ca urmare a "criticilor incandescente" venite dinspre societatea civilă şi presă.

Geoană nu a precizat însă care va fi metoda prin care Ridzi va părăsi Cabinetul- demisie sau demiterea de către premierul Emil Boc. "Cred că pe extrema-dreaptă, acolo în zona mai tânără, cred că cineva ne părăseşte destul de repede. Ăsta este sentimetnul meu politic", a comentat liderul PSD, invitat la o emisiune a postului Antena 3. Geoană a mai spus că presiunea publică este mult prea mare, încât ministrul va pleca din echipa guvernamentală, într-un fel sau altul.

În contextul discuţiilor despre o eventuală remaniere a Cabinetului Boc, Geoană a evitat să facă aprecieri, dar a evidenţiat trei miniştri buni-ministrul Dezvoltării Regionale, democrat-liberalul Vasile Blaga, vicepremierul PSD Dan Nica şi ministrul Sănătăţii Ion Bazac. Geoană consideră că actualul Executiv ar lua o notă de trecere, întrucât performanţa guvernamentală este una "corectă". Singura problemă este aceea că "lumea aşteaptă lucruri extraordinare de la o Coaliţie extraordinară", iar aşteptările electoratului au fost extrem de mari, a conchis preşedintele PSD.

Negocieri politice pentru viitorul premier Întrebat dacă are în vedere nominalizarea lui Mihai Tănăsescu drept premier, în cazul în care va câştiga alegerile prezidenţiale, Geoană nu a exclus cu totul această ipoteză, însă liderul PSD a evitat să pice într-o eventuală capcană constituţională şi să comită aceeaşi eroare pentru care PSD a cerut suspendarea lui Băsescu. Astfel, Geoană a susţinut că nu poate scoate din joben un premier şi că numirea unui înlocuitor pentru actualul şef al Executivului va fi rodul unor negocieri politice şi al formării unei majorităţi parlamentare, aşa cum prevede Constituţia. Prezidenţiabilul PSD a amintit că Traian Băsescu a încălcat legea fundamentală prin desemnarea unui prim-ministru, fără a ţine cont de majoritatea parlamentară în 2004. În plus, el l-a criticat pe Băsescu pentru faptul că, în campania pentru scrutinul parlamentar din toamna anului trecut, şeful statului s-a "antepronunţat" şi a spus că nu-l va numi niciodată premier pe Mircea Geoană. "Cu ce drept?", a comentat Geoană, făcând din nou trimitere la legea fundamentală. Liderul PSD a adăugat că dacă partidul său ar fi reuşit să obţină cu cinci procente peste PD-L, iar liberalii nu ar fi forţat nota pentru a-şi maximiza şansele, probabil situaţia ar fi arătat cu totul altfel acum.

Ne puteți urmări și pe Google News

CITIŢI ŞI:

Repetiţie pentru alegeri: Războiul dosarelor

Liderii PD-L nu se leapădă, oficial, de Ridzi

PDL nu face scut în jurul unui demnitar urmărit penal

Comisia „Ridzi” trece la verificat „amanţi”

Ridzi: „Ar fi un act de laşitate să demisionez”