Evenimentul Zilei > Social > Doi profesori din România, printre cei mai valoroşi oameni de ştiinţă ai lumii
Doi profesori din România, printre cei mai valoroşi oameni de ştiinţă ai lumii

Doi profesori din România, printre cei mai valoroşi oameni de ştiinţă ai lumii

Doi profesori din România, printre cei mai valoroşi oameni de ştiinţă ai lumii. Aceasta este ştirea dată marţi de conducerea Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, la care predau academicianul Eugen Victor Cristian Rusu şi prof. univ. dr. habil. Liliana Celia Rusu.

Doi profesori din România, printre cei mai valoroşi oameni de ştiinţă ai lumii. Cum s-a ajuns la această ştire?

Cei doi profesori de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi fac parte din Top World Ranking 2%. Aici se regăsesc cei mai importanţi oameni de ştiinţă din lume.

Topul este realizat de Universitatea Stanford împreună cu Editura Elsevier and SciTech Strategies. Pentru a fi incluşi aici, cei doi au scris 212 lucrări ştiinţifice foarte apreciate la nivel internaţional.

Doi profesori din România, printre cei mai valoroşi oameni de ştiinţă ai lumii

Biroul de presă al instituţiei de învăţământ superior a dezvăluit care sunt şi domeniile abordate de profesori.

Academicianul Eugen Victor Cristian Rusu este directorul Şcolilor Doctorale din Universitate şi are 132 de lucrări în domeniul Energiei.

Prof. univ. dr. habil. Liliana Celia Rusu predă la Facultatea de Inginerie şi are 80 de lucrări scrise pe domeniul Civil engineering.

World Ranking 2% conţine aproape 160.000 de nume ale celor mai citaţi cercetători mondiali.

Doi profesori din România, printre cei mai valoroşi oameni de ştiinţă ai lumii. Reacţii

„Este onorant că ne găsim pe o listă cu cei mai valoroşi oameni de ştiinţă din lume. Sunt aproape 100 de nume din România şi mulţi dintre ei sunt colegii mei de la Academie.

E o recunoaştere frumoasă, pe nişte criterii obiective, a cercetării în domeniu”, a declarat academicianul Rusu. Mai trebuie spus că profesorii excelează şi în alt domeniu.

Ei sunt printre puţinii specialişti din lume care se ocupă cu studiul valurilor. Ambii sunt colaboratori ai Centrului de Tehnologie Marină şi Inginerie Oceanică din Lisabona, Portugalia.

Eugen Rusu şi colaborarea cu NATO

Eugen Rusu a fost primul est-european invitat să lucreze la Centrul de Cercetări Subacvatice din cadrul NATO, în Italia. Totodată, academicianul posedă o bogată experienţă de lucru în instituţii internaţionale.

Din 2012 este expert evaluator internaţional la Comisia Europeană pentru domeniul energiei regenerabile în mediul marin.

sursa: stirileprotv.ro

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.