Profesoara Daniela Nane

Profesoara Daniela Nane

Cunoscuta actriţă a Teatrului Bulandra a înfiinţat un curs bazat pe noţiuni de artă teatrală pentru copii şi adulţi, care să-i ajute în viaţa de zi cu zi.

De astăzi, actriţa Daniela Nane va trece în spatele catedrei într-o nouă postură, aceea de profesoară. Nane, care îşi dorea de la vârsta de 3 ani să fie actriţă şi profesoară, a organizat un curs de actorie pentru copii şi adulţi, util şi acelora care vor să urmeze o carieră în teatru şi celor care vor să-şi dezvolte simţul de observaţie, logica, memoria, concentrarea.

Copiii vor fi învăţaţi, prin jocuri, să-şi susţină punctul de vedere sau să se integreze mai bine în grup, iar adulţii vor afla cum să comunice mai eficient cu cei din jur sau să capete mai mult control asupra emoţiilor. Ipostaza de profesoară nu e nouă pentru Daniela Nane, care a mai lucrat cu cei mici la Şcoala Genesis, unde a predat actorie timp de un an şi unde l-a avut elev şi pe fiul ei, Codrin, în vârstă de 10 ani.

„M-am hotărât să fac aceste cursuri pentru că mi se pare că majoritatea copiilor de azi petrec prea mult timp în faţa computerului sau a televizorului, pierzând timp preţios pentru dezvoltarea lor. Mă gândeam de mult la cursuri care să le stimuleze copiilor capacitatea de comunicare şi de interacţiune cu cei de vârsta lor, prin activităţi creative care să le lărgească orizontul cunoaşterii şi care să-i distreze. Apoi mi s-a spus că sunt şi adulţi care şi-ar dori să petreacă timpul liber într- un mod care să-i apropie de arta teatrală, aşa încât am ales câteva lucruri care să le folosească în viaţa profesională”, este de părere actriţa.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ideea a avut succes, aşa că astăzi, când va intra în clasă, Daniela va fi întâmpinată de 27 de copii şi 14 adulţi. Daniela s-a mai folosit de abilitatea de pedagog pentru a o ajuta pe fiica regizorului Andrei Zin că la examenul de actorie.

„Când eram în Statele Unite, fata lui Andrei Zincă se pregătea pentru un examen la Facultatea de Actorie şi m-am oferit să-i dau replica pentru a o ajuta. M-am bucurat să văd că observaţiile mele i-au fost utile şi a avut succes. Ea mi-a spus că mulţi colegi de-ai ei îşi doresc să lucreze cu mine”, spune vedeta.

Trei spectacole la Bulandra

Chiar dacă va avea succes cu acest curs şi vor fi cereri, Daniela nu se gândeşte să renunţe la actorie. „Cariera mea merge foarte bine în continuare. Joc în trei spectacole la Bulandra şi nu vreau să mă lipsesc de bucuria pe care o trăiesc pe scenă, voi accepta în continuare în film rolurile care îmi plac, îmi iubesc profesia”, spune actriţa.

 „Sunt patru  grupe de copii şi una de adulţi, dar voi mări numărul, fiindcă sunt multe cereri.“

DANIELA NANE,  actriţă