Evenimentul Zilei > Actualitate > Producătorul auto Alfa Romeo prezintă la Salonul de la Frankfurt o vopsea
Producătorul auto Alfa Romeo prezintă la Salonul de la Frankfurt o vopsea

Producătorul auto Alfa Romeo prezintă la Salonul de la Frankfurt o vopsea

Marea noutate pregătită de Alfa Romeo pentru Salonul auto de la Frankfurt de anul acesta este o... vopsea. Producătorul italian va etala din nou conceptul supermodelului junior 4C, care nu va mai fi roşu, ca în primăvară, la Geneva, ci gri metalizat.

Alfa Romeo a pregătit pentru Salonul auto de la Frankfurt, care îşi va deschide porţile săptămâna viitoare, o noutate "strălucitoare".

Este vorba despre vopseaua Fluid Metal – o altă denumire pompoasă pentru griul metalizat – care va acoperi conceptul 4C, prezentat, în premieră mondială, la Salonul de la Geneva din luna martie, pe o nuanţă de roşu.

Aflând cu ce se laudă producătorul italian, nu poţi să nu-ţi aminteşti declaraţiile sforăitoare ale protipendadei Volkswagen. Acelea care prezentau viitorul luminos al mărcii italiene, dacă aceasta ar trece sub tutela grupului german. 

Revenind la Alfa Romeo 4C, trebuie, totuşi, precizat că Fiat nu a renunţat la ideea de a produce în serie supermodelul junior cu motor central.

Ba chiar susţine că primele exemplare vor fi gata anul viitor.

Dacă promisiunile italienilor se vor concretiza, până la urmă, 4C ar trebui să devină un succesor mai accesibil al splendidei gamei de serie mică Alfa Romeo 8C.

Alfa Romeo 4C de serie va folosi intensiv fibra de carbon şi aliajele de aluminiu, pentru o greutate care n-ar trebui să depăşească 850 de kilograme.

Cu sprijinul motorului supraalimentat pe benzină, de 1.75 de litri, setat să livreze peste 200 de cai-putere, maşina ar trebui să asigure performanţe remarcabile: sub cinci secunde până la "sută" (cu start de pe loc) şi peste 250 km/h – viteză maximă, susţine producătorul.

Şi asta nu e totul. 
Oficialii Fiat vorbesc despre o întreagă nouă serie de autoturisme sportive, pentru tot grupul (din care, acum, face parte şi Chrysler), care ar urma să fie oferite, în următorii ani, după apariţia modelului Alfa Romeo 4C.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News