Procesul pantalonilor

Procesul pantalonilor

Un judecator vrea 54 de milioane de dolari despagubiri de la o spalatorie.

Presa americana urmareste cu mare interes cazul judecatorului din Washington D.C. care a cerut despagubiri de 54 de milioane de dolari proprietarilor unei curatatorii chimice, care i-a pierdut o pereche de pantaloni.

Povestea lui Roy L. Pearson a aparut pentru prima oara in presa in urma cu cateva luni, cand individul cerea daune de 67 de milioane de dolari. Intre timp, barbatul si-a mai moderat pretentiile, insa, in opinia jurnalistilor, cazul reprezinta cu siguranta cel mai extravagant proces al anului.

Unii comenteaza chiar ca, probabil, barbatul si-a pierdut nu doar pantalonii, ci si mintile. Chiar daca pentru orice om normal povestea e de ras, pentru cei doi imigranti sud-coreeni, Jin si Soo Chung, care detin spalatoria in cauza, acest proces este un cosmar care dureaza de doi ani, de cand s-a produs „tragedia” pierderii pantalonilor.

Avand pregatire juridica, Pearson si-a dat probabil seama ca nu are sanse sa obtina o asemenea suma pentru o biata pereche de pantaloni albastru cu maro.

In procesul care a inceput marti, la un tribunal din Washington, Roy L. Pearson si-a schimbat calea de atac si cere daune nu atat pentru pantaloni, ci pentru ca „a fost indus in eroare” de afisele puse in spalatorie, pe care se putea citi: „Satisfactie garantata” si „Serviciu in aceeasi zi”.

Prevalandu-se de o prevedere a legii pentru protectia consumatorului, judecatorul cere cate 1.500 de dolari pentru fiecare zi in care afisele „mincinoase” au fost expuse in spalatorie.

Aceasta penalizare trebuie inmultita cu trei, dupa numarul „infractorilor”, adica sotii Chung si fiul lor, Ki, tarat si el in cauza. Ca o culme a tupeului, pe lunga lista de cheltuieli reclamate de la nefericitii coreeni el a trecut si plata avocatului, desi se reprezinta singur in instanta.

Circ in instanta

In prima zi a procesului, Pearson s-a dat in spectacol in sala. In timp ce povestea cum coreenii au incercat sa-l despagubeasca, initial, cu o alta pereche de pantaloni, el a izbucnit in plans si a cerut o pauza.

Avocatul apararii nu-si putea permite sa aduca in discutie sanatatea mintala a reclamantului, insa el a avut grija sa sublinieze ca Pearson trece prin dificultati financiare din pricina unui recent divort si isi varsa naduful pe bietii soti Chung.

Publicitatea negativa facuta in jurul acestui caz l-ar putea costa in cele din urma pe Pearson postul comod din capitala federala, in conditiile in care un ziar precum „Washington Post” comenta zilele trecute ca „oamenii pot dormi linistiti cu un asemenea judecator rational si intelept”.

GOANA DUPA BANI

Premiile nerusinarii

Povestea pantalonilor de 54 de milioane  de dolari are toate sansele sa ia primul loc la asa-numitele Stella Awards, distinctii acordate celor mai ridicole plangeri.

Premiile sunt denumite dupa Stella Lieback, o femeie de 79 de ani care a dat in judecata compania McDonald’s pe motiv ca pe canile  cu cafea ale firmei nu scria ca produsul este fierbinte si ea s-a ars.

Anul trecut, locul intai i-a revenit lui Allen Heckard, care a cerut 832 de milioane de dolari de la Michael Jordan si compania Nike, pe motiv ca asemanarea cu celebrul baschetbalist i-a produs mari suferinte.

Ne puteți urmări și pe Google News