Problemuţele Coaliţiei: Piloţi, popi şi stripperi

Problemuţele Coaliţiei: Piloţi, popi şi stripperi

Preoţi, stripperi, piloţi sau balerini se numără printre „specialiştii” pe care liderii Coaliţiei vor să-i pună în fruntea instituţiilor din teritoriu şi din cauza cărora Marian Vanghelie se ceartă cu PDL, în vreme ce opoziţia acuză politizarea administraţiei şi încălcarea normelor europene.

Adrian Iovan, de la modă la Tarom

Una dintre principalele „problemuţe” ale lui Marian Vanghelie este numirea cât mai urgentă a directorului TAROM, loc ce, potrivit socotelilor din interiorul Coaliţiei, ar reveni PSD.

 

Liderul PSD Bucureşti a făcut presiuni pentru numirea pilotului Adrian Iovan, care a devenit cunoscut mai curând graţie căsătoriei sale cu creatoarea de modă Romaniţa Iovan şi mai puţin datorită „competenţelor” sale în domeniul aviaţiei.    Feroviarele îmbracă sutana, alte instituţii se dezbracă   Propunerea lui Vanghelie nu este singulară, în condiţiile în care, la insistenţele sale, un preot a fost numit şef al Societăţii Feroviare de Turism. 

La Arad a fost semnalat un alt caz inedit. Unul dintre directorii deconcentratelor a fost dansator la bară, iar la inspecţiile sociale a fost promovat un alt preot. 

Nici ieşenii nu au scăpat de „specialiştii” Coaliţiei, astfel că, după principiul „competenţei”, au fost avansate în funcţii de conducere o asistentă medicală şi o lucrătoare la ghişeu.  Curat legal, examenele sunt promovate cu brio  Legea îi obligă pe aceştia să dea concurs pentru ocuparea funcţiilor din administraţia publică locală. Că aceste examene sunt trecute pe „ochi frumoşi” nu ar fi o noutate în administraţie, după cum nici schimbarea garniturii de funcţionari nu este o cutumă inventată de actuala Coaliţie. 

Dar actualii guvernanţi excelează în avansarea unor veritabili experţi, ceea ce nici nu este de mirare. Semnalul a fost dat chiar de către premierul Boc care şi-a numit şoferul în funcţia de consilier. 

În pofida restricţiilor legale, liderii Coaliţiei nu au avut probleme nici în schimbarea prefecţilor...apolitici. Astfel că toţi reprezentanţii guvernului în judeţe au fost înlocuiţi şi, întrucât nu pot fi daţi afară din Corpul Înalţilor Funcţionari Publici, au fost transformaţi în inspectori guvernamentali. 

Cu salarii de peste 4.000 RON, foştii prefecţi au fost trimişi să numere gropile din ţară. Pentru a fi forţaţi să plece singuri din rândul funcţionarilor, ei au fost mutaţi în alte judeţe decât cele de reşedinţă şi nu li s-a prezentat nicio fişă a postului. „Dar voi chiar vreţi să rămâneţi”?, a fost replica primită de la Ministerul Transporturilor, atunci când aceştia au cerut să li se prezinte clar atribuţiile.

Odată instalaţii pe funcţii, noii şefi vor avea timpul necesar pentru a se ocupa de campania electorală, statutul de funcţionar public nefiind un impediment.  Boc lasă „mărunţişurile” în grija colegilor  Prim-ministrul Emil Boc a declarat azi că disputele din Coaliţie legate de numirile în anumite funcţii sunt "probleme mărunte" care au fost deja rezolvate, dar a precizat că nu a participat la discuţiile PDL-PSD legate de acest subiect.

"Eu am participat la discuţiile legate de infrastructură, la partea de fonduri europene şi agricultură, celelalte probleme tehnice au fost rezolvate de colegii mei", a precizat Emil Boc. Guvernul este dat în judecată

22 de persoane au chemat Guvernul în judecată formulând acţiuni împotriva OUG 37/2009, prin care au fost demişi şefii serviciilor deconcentrate, potrivit Secretariatului General al Guvernului, citat de NewsIn.

SGG nu precizează câte persoane au contestat în instanţă şi ordinele de demitere.

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur declara ieri că „pacheţelul de problemuţe” care îl deranja pe Marian Vanghelie a fost rezolvat, referindu-se la numirea şefilor de deconcentrate. 

Tot el afirma însă că înţelegerea viza doar criteriile de selectare a acestora şi nu persoanele ce vor ocupa efectiv posturile respective. Vicele PDL susţinea că viitori şefi vor fi numiţi pe criterii de „competenţă şi profesionalism”, ci nu pe criterii politice sau de cumetrie.

Guvernul a adoptat în luna aprilie o ordonanţă de urgenţă  prin care sute de directori şi directori adjuncţi ai serviciilor deconcentrate au fost demişi. Actul normativ a fost criticat vehement de UDMR şi PNL şi, cu jumătate de gură, de preşedintele Traian Băsescu.

Băsescu îi sfătuia pe liderii Coaliţiei să mai mediteze asupra actului normativ.

CITIŢI ŞI:

"Pacheţelul de problemuţe" al lui Vanghelie, soluţionat de coaliţie    

Ne puteți urmări și pe Google News