Evenimentul Zilei > Actualitate > Probleme pentru Logan şi Sandero. Peste 4.000 de maşini, chemate la service în România, pentru verificări
Probleme pentru Logan şi Sandero. Peste 4.000 de maşini, chemate la service în România, pentru verificări

Probleme pentru Logan şi Sandero. Peste 4.000 de maşini, chemate la service în România, pentru verificări

Dacia verifică, în această lună, la service-urile proprii din România, peste 4.000 de autoturisme, aparţinând gamelor Logan şi Sandero, suspectate că ar avea probleme la motor.

Peste 4.000 de autoturisme Dacia Logan şi Sandero comercializate în România ar putea avea probleme tehnice la motor, motiv pentru care producătorul a iniţiat, în această lună, o campanie de verificări în service-urile proprii.

Maşinile vizate sunt toate echipate cu motorul pe benzină de 1.2 litri (75 de cai-putere) – cel mai mic oferit de Dacia.

Producătorul inspectează motoarele în cauză la nivelul supapelor, care ar putea fi prevăzute cu semi-conuri neconforme cu standardele.

"Este o procedură de rutină", ne-a declarat Silviu Sepciu, unul dintre responsabilii cu comunicarea de la Dacia.

Acţiunea de verificare a celor 4.164 de autoturisme Dacia Logan şi Sandero suspectate că ar avea această hibă a demarat la începutul lunii şi este în derulare.

Operaţiunea în sine, care merge de la verificarea chiulasei şi poate presupune înlocuirea semi-conurilor de supape, acolo unde este cazul, durează între 20 de minute şi patru ore.

Dacia suportă toate cheltuielile aferente acestor intervenţii, dar asta nu-i scuteşte pe şoferii maşinilor cu probleme de timpul pierdut.

Prima a fost operaţiunea "Cricul"

Cea mai mediatizată acţiune de verificare în service-urile Dacia din România a berlinei low-cost primordiale Logan s-a petrecut la puţină vreme după lansarea modelului.

În primele luni ale lui 2005, Dacia a invitat aproximativ 15.000 de proaspeţi proprietari de Logan la service pentru a le evalua şi schimba cricurile.   

CITEŞTE ŞI:

  • Sandero, nicio ruşine să alegi cel mai mic motor
  • Dacia, în topul celor mai apreciate mărci din Germania şi Franţa
  • Oh la la! Dacia Sandero, cea mai apreciată maşină mică în Franţa
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: