Evenimentul Zilei > Actualitate > Probleme pe şantierul autostrăzii Sebeş-Turda. Muncitorii au intrat în GREVĂ!
Probleme pe şantierul autostrăzii Sebeş-Turda. Muncitorii au intrat în GREVĂ!

Probleme pe şantierul autostrăzii Sebeş-Turda. Muncitorii au intrat în GREVĂ!

Protestul lucrătorilor de pe lotul 2 al autostrăzii Sebeş-Turda au oprit lucrările. Muncitorii sunt nemulţumiţi de faptul că, în ciuda faptului că firma greacă a primit în decembrie peste 29 milioane lei de la statul român, acesta nu şi-a plătit colaboratorii din iulie 2016.

Reprezentanții mai multor firme de construcţii, subcontractate pentru execuţia lucrărilor de la km 31 până la km 41, între Teiuş şi Aiud, au venit luni, la punctul de lucru din Teiuş al constructorului pentru a-şi cere banii neplătiţi de mai bine de o jumătate de an. Demersul acestora a stopat orice avansare a lucrărilor şi poate pune în pericol proiectul. 

„Am lucrat cu utilajele noastre, cu muncitorii noștri. Ne-au tot mințit că vom primi banii. Suntem vai de capul nostru. Nu ne-am primit banii din 15 iulie”, a declarat reprezentantul unei firme de construcții.

Reprezentanţii firmelor subcontractante au pus pe autoturisme pancarte pe care scrie „Trăim în sclavagism? Aşa se pare”, „Firme de apartament fac autostradă”, „Noi am muncit! Unde e plata?”, „Am muncit pentru voi, unde sunt banii noştri?”, „Avem copii de crescut”.