"Sunt de acord cu Dan Radu Ruşanu (care l-a criticat pe Florin Georgescu – n.red.). E o poziţie principială corectă", a declarat Antonescu, la Realitatea Tv.
În urmă cu câteva zile, vicepreşedintele liberal, Dan Radu Ruşanu, a declarat, într-un interviu acordat RFI, că în chestiunea privatizării Oltchim, responsabil este ministerul de Finanţe pentru că nu a asigurat un capital de lucru de 40-50 de milioane.
"Pentru că nu poate să vină o astfel de ofertă în trei luni de zile! Aici au fost anumite greşeli. O greşeală este poate a Guvernului, prin Ministerul de Finanţe şi altă greşeală este a sindicatelor. Greşeala Guvernului prin Ministerul de Finanţe este că nu a asigurat un capital de lucru de 40-50 de milioane, ca Oltchimul să mai funcţioneze încă cinci-şase luni de zile, timp în care se putea asigura un investitor puternic. Asta e prima greşeală, mare greşeală", a spus Ruşanu.
Dan Radu Ruşanu nu este singurul liberal care şi-a manifestat nemulţumirea faţă de activitatea lui Georgescu privind privatizarea Oltchim.
În urma unei şedinţe la PNL de săptămâna trecută, o serie de liberali au hotărât să îl convoace la USL pe ministrul Finanţelor pentru explicaţii. Printre nemulţumiri se numără şi faptul că Georgescu a tăiat fondurile de la ministerele Dezvoltării şi Transporturilor, ministere deţinute de liberali.Secretarul general adjunct al PNL Dan Mihalache a confirmat criticile liberalilor la adresa lui Georgescu. El a insistat pe faptul că ministrul de Finanţe se întoarce la BNR la sfârşitul acestui an şi, în consecinţă, nu are o răspundere politică. 
Niţă: Ne deranjează criticile liberalilor în privinţa Oltchim
Întrebat dacă social-democraţii sunt deranjaţi de criticile liberalilor privind modul în care se desfăşoară privatizarea Oltchim, Niţă a răspuns: "Sigur că ne deranjează! Colegii noştri liberali care au făcut asemenea afirmaţii sau critici corect era să dea şi calea de urmat, adică să vină şi cu propuneri şi soluţii. Aşa, dacă ne transformăm în opozanţi în interiorul Guvernului, nu este tocmai fair, nu este fair-play într-o coaliţie. Dar eu am toată credinţa că aceste voci sunt singulare şi că nu reprezintă poziţia PNL. Până la urmă, Ministerul Economiei este condus de un liberal şi acolo ar trebui să fie ţintite toate declaraţiile şi nu asupra Guvernului, în întregime".

Din punctul său de vedere ar fi fost corect ca Antonescu "să-l invite pe domnul ministru al Economiei să prezinte soluţiile cele mai bune. Această atitudine publică nu cred că face bine PNL, în primul rând".
Acesta a mai afirmat că "din punct de vedere imagologic", ministerul Economiei, condus de liberalul Daniel Chiţoiu, a greşit la privatizarea Oltchim. 
"În general, mă feresc să fac aprecieri asupra unor miniştri, pentru că acolo lucrurile sunt mult mai complicate. Când intri într-un birou ministerial, lucrurile se schimbă faţă de ceea ce se întâmplă în viaţa politică. Acolo este un amestec 90% administraţie şi poate 10% politică. Sigur, că din punct de vedere imagologic, cred că Ministerul Economiei a greşit", a spus Niţă, pentru RFI.

CITIŢI ŞI:
  • Eşecul privatizării Oltchim înveninează relaţiile dintre PSD şi PNL. Liberalii, tot mai supăraţi pe Florin Georgescu
  • ATAC DUR. Liberalul Dan Radu Ruşanu dă vina pe Guvern în chestiunea privatizării Oltchim