Evenimentul Zilei > Actualitate > Prinţul Charles promovează Transilvania: „Sunt urmaşul lui Vlad Ţepeş”
Prinţul Charles promovează Transilvania: „Sunt urmaşul lui Vlad Ţepeş”

Prinţul Charles promovează Transilvania: „Sunt urmaşul lui Vlad Ţepeş”

Prinţul Charles apare într-un film de 60 de minute care promovează Transilvania. Documentarul difuzat de postul de televiziune britanic Travel Channel, sub titlul "The Wild Carpathia" descrie această regiune ca fiind "un loc al mitului şi al legendei", unde urletul lupilor încă îţi dă fiori noaptea.

Regiunea care îţi taie respiraţie este, poate, ultima zonă de acest fel conservată din Europa, cu sate autentice, care au supravieţuit intacte tendinţei de modernizare, susţin jurnaliştii britanici.
„Este foarte vastă, aproape la fel de întinsă ca Marea Britanie. Este căminul celei mai mari concentraţii de urşi bruni din lume. Aici se găsesc 45% din mamiferele mari ale Europei. Prezenţa lor ajută la conservarea ecosistemului nostru. Voi călători chiar în inima acestei regiuni care îţi taie respiraţia, în încercarea de a descoperi istoria, cultura şi viaţa regiunii”, spune prezentatorul Charlie Ottley.
Britanicul s-a întâlnit în călătoria sa cu numeroşi localnici care au ajutat la conservarea regiunii, dar şi cu Prinţul Charles, care are o legătură specială cu România.
"Genealogia arată că sunt urmaşul lui Vlad Ţepeş”, spune acesta.
Nu este prima dată când Prinţul Charles vorbeşte despre moştenirea sa, susţinând că este urmaşul lui Dracula. Moştenitorul tronului britanic a venit pentru prima dată în România în 1998 şi a cumpărat mai multe case din satul Viscri, judeţul Braşov.
<iframe frameborder="0" src="http://www.youtube.com/embed/ip_QZaBfXqM" height="315" width="633"></iframe>