Primul telefon cu Windows Phone7

Primul telefon cu Windows Phone7

De astăzi puteţi găsi pe piaţa românească primul smartphone care foloseşte ultimul sistem de operare de la Microsoft. Gadgetul este LG Electronics - E900 Optimus 7.

După ce oficialii Samsung au anunţat săptămâna trecută că vor aduce, în curând, la noi în ţară primul lor telefon cu sistemul de operare Windows Phone 7 (WP7), cei de la LG nu au stat pe gânduri şi au şi trecut la fapte.

De astăzi, LG E900 Optimus 7 se găseşte în magazinele Vodafone România, cu un preţ de pornire de 129 de euro, în funcţie de abonamentul pe care îl alegeţi. Dacă optaţi pentru un astfel de telefon, dar fără conectare, preţul este de 414 euro. Smartphone-ul are un ecran tactil capacitiv multitouch de 3,8 inchi, WVGA, procesor Snapdragon Qualcomm la 1 GHz, camera foto de 5 MP cu autofocus, baterie de 1500 mAh, memorie 256 MB ROM şi RAM 512 MB şi GPS integrat.

Ca şi aplicaţii interesante, se poate vorbi despre "Sky View" - dacă îndrepţi telefonul spre soare, acesta îţi va arăta câte grade sunt afară şi care sunt prognozele meteorologice pe următoarele câteva zile.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acelaşi lucru se întâmplă şi cu "Front View" - dacă telefonul este întors spre o clădire, îţi va arăta o serie de informaţii, dar şi locul în care te afli. Pentru o localizare şi mai precisă puteţi folosi "Land View". Windows Phone încorporează o gamă largă de servicii Microsoft: de la Windows Live, Bing, Zune şi Internet Explorer, la Outlook şi Office.

<object height="340" width="560"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/R_Lx4gxkZH8?fs=1&hl=ro_RO" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/R_Lx4gxkZH8?fs=1&hl=ro_RO" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" height="340" width="560"></embed></object>

Are şi părţi mai slabe

Partea mai puţin avantajoasă a acestui telefon, dar şi al celorlalte care vor avea WP7 este că o serie de aplicaţii nu vor fi posibile din cauza anumitor restricţii. Deşi este foarte rapid, sistemul de operare pare un pic cam sărăcăcios în grafică şi design. Partea bună este că atât ecranul de start, cât şi restul pot fi personalizate. LG E900 Optimus 7 este un telefon compatibil HSDPA şi permite utilizatorilor să acceseze internetul la viteze de până la 7,2 Mbps.

CU UN PAS ÎN URMĂ

Samsung şi HTC sunt următoarele pe listă

Următorul telefon cu Windows Phone 7 care va ajunge în România va fi Samsung Omnia 7, celelalte două creaţii de la HTC - HTC 7 Mozart şi HTC HD 7, urmând să ajungă ulterior.

Până acum nici un alt producător de telefoane nu şi-a mai anunţat intenţia de a aduce în ţara noastră astfel de smartphone-uri. Cei de la Samsung au anunţat că vor aduce în România, până la finele anului, un terminal care să ruleze cu sistemul de operare al celor de la Microsoft.

Samsung Omnia 7 are un ecran Super Amoled de 4 inchi, cu un procesor de aplicaţii şi o cameră de 5 megapixeli. Ecranul principal ce poate fi personalizat include pictograme care afişează update-uri în timp real cu ştiri, întâlniri sau statusuri din reţelele sociale. Memoria sa vine în două variante - de 8 sau de 16 GB.

HTC HD 7 apare în review-uri ca fiind un urmaş puţin mai "chipeş" al HTC HD 2, cu câteva îmbunătăţiri în plus. Acesta iese în evidenţă prin ecranul său tactil "uriaş" de 4,3 inchi. În dreptul camerei foto are un suport care-l face destul de util dacă vreţi să vizualizaţi "handsfree". Samsung Omnia 7: <object height="340" width="560"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/qvnlhCvCO8Y?fs=1&hl=ro_RO" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/qvnlhCvCO8Y?fs=1&hl=ro_RO" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" height="340" width="560"></embed></object>

HTC HD 7: <object height="340" width="560"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/eGZVabWa5dg?fs=1&hl=ro_RO" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/eGZVabWa5dg?fs=1&hl=ro_RO" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" height="340" width="560"></embed></object>