Primul om complet BIONIC, expus la Muzeul Științei din Londra | VIDEO

Primul om complet BIONIC, expus la Muzeul Științei din Londra | VIDEO

Primul om complet bionic cu organe artificiale, sânge sintetic şi membre robotizate a fost expus la Muzeul Ştiinţei din Londra.

Costând aproape 1 milion de dolari, omul bionic denumit Rex are 1,83 metri înălţime şi 77 de kilograme. El poate percepe obiectele din faţa sa folosind implanturi de retină, iar pentru a auzi beneficiază de implanturi cohleare, scrie Agerpres.

Toate componentele sale pot fi, teoretic, grefate organismului uman pentru înlocuirea celor bolnave. Robotul cu chip uman, care a fost construit de Shadow Robot Co. din Londra, are o faţă lipsită de mimică şi nu are piele. El este controlat de la distanţă, printr-un calculator cu o conexiune Bluetooth.

”Ideea acestui proiect este de a pune la un loc toate piesele de schimb deja existente pentru corpul uman”, a explicat Bertolt Meyer, psiholog social de la Universitatea din Zurich, Elveţia, care a realizat şi un documentar despre acest proiect.

Ne puteți urmări și pe Google News

Inteligenţa artificială a acestui robot este limitată de capacitatea unui software de conversaţii, similar aplicaţiei Siri de pe iPhone, conform lui Robert Warburton, inginer la Shadow Robot. ”Creatorii săi au decis să-l programeze cu personalitatea unui puşti de 13 ani, aşa că nu este chiar cel mai politicos interlocutor”, a precizat el.

Robotul a fost prezentat în premieră în SUA, anul trecut, la convenţia Comic Con de la New York şi apoi a fost expus în muzeul de la Washington în cursul toamnei. <iframe width="628" height="353" src="//www.youtube.com/embed/RPyjXecieZ4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • EVZ dezvăluie minciuna premiilor internaţionale cu care se laudă Antena 3
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Dacă USL va supraviețui Crizei, PSD și PNL vor folosi guvernarea pentru a se cotonogi reciproc
  • Topul universităţilor campioane la plagiat

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • "La 18 ani nu aveam unde să dorm". Dezvăluiri EMOŢIONANTE ale FETEI de DUPĂ BLOCURI, care acum ÎNFIERBÂNTĂ minţile BĂRBAŢILOR / GALERIE FOTO
  • Doi ruşi NEBUNI de legat: S-au căţărat pe o clădire ÎNALTĂ cu mâinile GOALE. IMAGINILE care îţi TAIE respiraţia / VIDEO
  • Horoscopul lui Dom' Profesor. Astăzi sunt avantajate zodiile...