Primul manager privat la o companie din energie, la sfârșitul lunii iunie

Primul manager privat la o companie din energie, la sfârșitul lunii iunie

Prima companie din sectorul energetic, care ar putea fi Hidroelectrica, va avea management privat funcţional chiar la sfârşitul acestei luni, a declarat şeful OPSPI, Remus Vulpescu, astăzi, la o conferinţă de presă.

"O companie din energie va avea management privat funcţional la sfârşitul lunii iunie. Hidroelectrica este una dintre companii. Este şi Complexul Energetic Oltenia. Sunt în total 10 companii la care erau demarate procedurile pentru selecţie. Vom încerca să ne asigurăm, împreună cu organele de decizie, cu Consiliile de Administraţie şi cu directorii generali, că se aduc îmbunătăţiri vizibile în situaţiile financiare ale societăţilor", a afirmat Remus Vulpescu.

De asemenea, acesta a precizat că AGA Transelectrica se va întâlni să discute sistemul de administrare dualist al companiei.

În ceea ce priveşte actualul director general al Hidroelectrica, Gheorghe Ştefan, oficialul a menţionat că acesta a fost numit până la finalizarea procesului de selecţie a managementului privat.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Hidroelectrica nu va fi lăsată fără director general nici pentru o zi. Ştefan Gherghe este director interimar. Numirea lui, o persoană cu o bogată experienţă, are ca rost să ne ajute să anticipăm modul în are va fi condusa Hidroelectrica atunci când întregul CA va fi selectat, să ne ajute să identificăm mecanisme de la nivelul middle management care pot fi folosite şi să ne ajute să repoziţionăm Hidroelectrica în calitate de producător de energie în piaţa românească a energiei electrice", a mai declarat Remus Vulpescu.