Primarul din Cogealac, eliberat

Primarul din Cogealac, eliberat

Judecătoria Constanţa a decis în această seară punerea în libertatea a primarului Cati Hristu şi a viceprimarului Mihai Dore din comuna constănţeană Cogealac, dar şi a celorlalţi cinci inculpaţi în dosarul eolienelor.

Judecătoria Constanţa a înlocuit măsura de arest preventiv cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciuliu.

Parchetul Constanţa a depus imediat recurs, care urmează să se judece mâine în regim de urgenţă, având în vedere că  mandatul de arestare expiră în 24 de ore. Cei sapte au fost arestati pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, instigare publică şi apologia infracţiunilor, precum şi pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Tot astăzi, Inspectoratul Teritorial în Construcţii Constanţa  a dispus suspendarea lucrărilor în parcul eolian de pe raza comunei Cogealac. Directorul ITC Constanţa, Gigi Chiru , s-a deplasat personal la sediul şantierului şi a comunicat oficial oprirea lucrărilor pe motiv că se realizează în baza unei autorizaţii de construcţie nelegală emisă de Consiliul Judeţean Constanţa. De asemnea, ITC a întocmit proces-verbal de contravenţie pe care l-a trimis emitentului autorizaţiei de construcţie, CSJ Constanţa.

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Cinci persoane au fost rănite, pe 25 iulie, în localitatea constănţeană Cogealac, fiind împuşcate cu gloanţe de cauciuc, în urma unui conflict între primar şi angajaţii unei firme de pază a societăţii care construieşte un parc eolian în zonă.

Citiţi şi:

  • Scandalul pe eoliene: Primarul din Cogealac, suspendat