Primarul Craiovei, Antonie Solomon, exclus oficial din PDL

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, exclus oficial din PDL

Consiliul de Coordonare Judeţean (CCJ) al PDL Dolj a votat, sâmbătă, în unanimitate, pentru excluderea din PDL a primarului Craiovei, Antonie Solomon, şi a celor şase consilieri locali care, la ultima şedinţă a Consiliului Local Municipal, au votat împotriva amendamentelor PDL la bugetul Craiovei, anunță Agerpres.

Consiliul consfințește astfel decizia anunțată de Biroul Permanent al PDL Craiova din data de 3 februarie. Solomon nu riscă însă să rămână "fără coledzi", pentru că a doua zi după decizia BPN el era deja cooptat ca vicepreședinte la nivel național al UNPR, formațiune cu care cocheta de mult, în mod deschis. "După ce a venit înapoi la primărie, în primele două săptămâni a spus că nu îl interesează nimic din ce s-a făcut în oraş cât nu a fost el primar, ci vrea doar toate contractele semnate de mine, pentru a mă băga şi pe mine acolo unde a fost şi el", a povestit ieri președintele PDL Craiova, Mărinică Dincă, omul care a asigurat interimatul în perioada în care primarul Solomon era în arest preventiv (martie - septembrie 2010). Întrucât Solomon afirmase că a venit în PDL doar de dragul preşedintelui Traian Băsescu, Dincă a spus că, în campania din 2009, primarul Craiovei, atunci preşedinte PDL Craiova, l-ar fi trădat pe Băsescu. "Campania din 2009 din Craiova pentru Traian Băsescu am condus-o eu şi pot să spun că Solomon l-a trădat. Bineînţeles că el nu va spune niciodată acest lucru. Va spune doar ceea ce a spus de nenumărate ori: iubesc trădarea, dar urăsc trădătorii. Aşa că celor şase care au fost alături de el şi pe care i-a propus pe lista UNPR, le spun să nu îşi facă vise, că totdeauna ştie că cei care trădează o dată, vor trăda şi a doua oară", a încheiat președintele PDL Craiova. Berceanu: "Noi ne-am comportat mult mai mult decât corect"

La rândul său, preşedintele PDL Dolj, Radu Berceanu, a declarat că de-a lungul timpului, Solomon a fost susţinut de PDL Dolj, "chiar şi când a avut problemele respective şi s-a dus la răcoare", ceea ce Solomon nu ar fi făcut dacă lucrurile ar fi stat invers. "Vă amintesc că noi un an şi jumătate nu am spus nimic despre arestarea lui Solomon, deşi am fost întrebat de presă de sute de mii de ori despre acest caz. Am spus că este o problemă şi omul se apără, iar când justiţia va lua o decizie definitivă, atunci vom şti şi noi. Deci noi ne-am comportat mult mai mult decât decent şi corect. Ce ce nu ar fi făcut Solomon dacă el ar fi fost viceprimarul care rămânea când îl lua pe Mărinică Dincă DNA-ul la puşcărie. Vă garantez că în anul ăla îl făcea zob, carne de mici, indiferent de cine ar fi fost primarul închis căruia el îi ţinea locul. În primul rând că spunea de sute de mii de ori ce hoţ şi ce bandit e ăla şi cât de prost a făcut tot şi cât de bine le face el. Film pe care de altfel l-am văzut în perioada 2000-2004 când el era viceprimar, iar primar al Craiovei era Vasile Bulucea", a spus Berceanu. CITIȚI ȘI:

  • Promovare rapidă: seara exclus din PDL, la prânz vicepreședinte UNPR
  • Dragoste cu năbădăi: primarul Craiovei, exclus din PDL
  • Solomon declară din nou dragoste PDL. Adeziune reînnoită, dar candidează la primărie din partea UNPR

Ne puteți urmări și pe Google News