Evenimentul Zilei > Actualitate > Primarie fara sediu

Primarie fara sediu

Angajatii primariei din Valea Lunga, judetul Alba, risca sa fie aruncati în strada în orice moment, deoarece termenul la care cladirea care adaposteste sediul institutiei trebuia eliberata a expirat în prima zi a acestui an.

Imobilul în care functioneaza institutia a fost retrocedat vechilor proprietari, iar din bugetul local nu poate fi platita contravaloarea chiriei, din motivul ca, anual, aceasta este echivalenta cu jumatate din bugetul comunei.

Imobilul în care functioneaza Primaria Valea Lunga a fost retrocedat „cu acte în regula” în toamna anului 2006. Potrivit primarului Vasile Pusca, în prima faza, administratia locala a acceptat sa achite chiria, care se ridica la 3.800 de lei lunar, dupa care a constatat ca, daca nu primeste ajutor guvernamental, nu va mai putea face niciun fel de investitii în localitate.

„Anul trecut, am platit chiria pâna în mai. Apoi n-am mai vrut sa platim si am zis sa plateasca cei care au dat legea. Adica sa primim bani de la guvern ca sa putem plati chiria”, a declarat primarul Vasile Pusca.

Jojiko Emerich, noul proprietar al cladirii, crede ca a manifestat destula întelegere pâna acum. El a acceptat sa ii fie platita chirie pâna la construirea noului sediu, dar, cum de sapte luni nu a mai primit niciun ban, poate oricând decide evacuarea imobilului. (Mihaela Moraru)

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: