Evenimentul Zilei > Actualitate > Primăria din Sibiu vinde teren la suprapreţ
Primăria din Sibiu vinde teren la suprapreţ

Primăria din Sibiu vinde teren la suprapreţ

Primăria vrea să vândă la preţ triplu faţă de preţul pieţei un teren din Zona Industrială Vest.

La licitaţia organizată de municipalitate pe 4 noiembrie, pentru terenul cu suprafaţa de 8.996 de metri pătraţi, cu destinaţia de construcţie pentru birouri sau servicii, nu a avut parte de nici măcar o firmă interesată să îl cumpere.
 
Unul dintre motivele pentru care investitorii nu s-au înghesuit la licitaţie pare să fie preţul destul de mare fixat pentru pornire, respectiv aproximativ 410 lei pe metru pătrat. Primarul Klaus Johannis a declarat săptămâna trecută că primăria nu are de gând să lase la preţ la viitoarele licitaţii.

„Nu lăsăm din preţ. Rămâne la primărie terenul dacă nu apare nimeni interesat. Probabil această perioadă nu este oportună pentru astfel de investiţii din cauza crizei economice la nivel mondial“, a spus Johannis. Pe de altă parte, municipalitatea a vândut exact cu un an în urmă un teren şi mai bine poziţionat în aceeaşi Zonă Industrială Vest, cu un preţ de cinci ori mai mic, către magnatul sibian de la Atlassib, Ilie Carabulea. La Sibiu, agenţiile imobiliare oferă terenuri în aceeaşi zonă la un preţ şi de aproape 10 ori mai mic, începând de la 15 şi până la maximum 60 de euro pe metru pătrat.