Evenimentul Zilei > Actualitate > Primar amenințat de un colonel STS după ce a dat ultimatum fermei care poluează. Edilul susține că a fost înjurat
Primar amenințat de un colonel STS după ce a dat ultimatum fermei care poluează. Edilul susține că a fost înjurat

Primar amenințat de un colonel STS după ce a dat ultimatum fermei care poluează. Edilul susține că a fost înjurat

Un primar din județul Vrancea reclamă faptul că a avut un conflict cu un colonel STS. Totul a pornit de la o fermă deținută de tatăl ofițerului.

Ionuț Filimon, primarul din localitatea Soveja (județul Vrancea), s-a plâns că a fost amenințat și înjurat de un colonel STS. Scandalul a plecat de la o fermă pe care o deține un localnic, Gheorghe Baștea. Acesta deversează gunoiul strâns de la vacile sale în canalizarea comunei. Iar primarul i-a atras atenția să găsească o altă modalitate de-a scăpa de bălegar. Fiica lui Gheorghe Baștea este Rodica Baștea, colonel STS. Ionuț Filimon a povestit că a fost sunat de aceasta, care i-a reproșat atitudinea avută în conflictul cu tatăl ei.

Primarul se plânge de modul în care gestionează ferma tatăl colonelului STS

„Am crezut că este o farsă. Timp de 15 minute a ţinut un monolog la telefon, nici nu vreţi să ştiţi ce era la gura ei. Mi-a zis aşa: aţi deranjat deja doi colonei şi un general. O să vă pun toate instituţiile statului în cap. O să fac în aşa fel încât să ştie tot Bucureştiul ce faceţi dumneavoastră acolo. Ne-a făcut proşti, pe noi cei din primărie”, a spus Ionuț Filimon.

„Gheorghe Baştea este unul dintre foarte puţinii cetăţeni din comună care nu au vrut să înţeleagă că activitatea de creştere a animalelor se face respectând normele de igienă sanitară, ferma sa funcţionând în interiorul satului şi cauzând probleme grave de poluare a apelor, a aerului precum şi în trafic.

„Are termen zece zile să-şi mute efectivul de animale în afara satului, altfel îl sancţionez”

Mai mult, acesta nu a vrut să răspundă pozitiv niciunei scrisori trimise de administraţia locală, şi nici în cadrul întâlnirilor avute cu primarul, viceprimarul sau alţi membri ai primăriei. Oamenii mi-au spus că au găsit reziduuri de la animale în toalete.

Omeneşte, am vrut să-l ajut, dar el m-a ameninţat şi m-a înjurat de fiecare dată. Ieri (n.r. – marţi) l-am chemat la primărie, i-am dat adeverinţă pentru folosirea izlazului şi i-am spus că îl debranşez de la canalizare, conform somaţiei anterioare, lucru pe care l-am făcut mergând acolo cu poliţia şi jandarmeria, pentru că oamenii din primărie s-au temut de reacţia lui. Are termen zece zile să-şi mute efectivul de animale în afara satului, altfel îl sancţionez.

Nu este normal însă ceea ce a făcut doamna colonel STS, cu intervenţii şi ameninţări la nivelul acesta, de aceea m-am adresat superiorilor ei şi Cancelariei primului ministru”, a mai declarat primarul pentru Adevărul.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: