Prima salină din Capitală vinde sănătate la metru cub

Prima salină din Capitală vinde sănătate la metru cub

Dacă nu aveţi timp pentru un tratament la Târgu Ocna, nu-i nimic. Un bucureştean a deschis o salină chiar în Capitală, de unde oricine îşi poate lua porţia de sănătate.

Un subsol de pe strada Sergent Nuţu Ioan s-a metamorfozat în salină pentru persoanele chinuite de bronşite şi alergii şi pentru cei care vor să-şi fortifice organismul. Centrul terapeutic este o cameră de 70 de metri pătraţi, bine izolată, ai cărei pereţi au fost acoperiţi cu bucăţi rotunde, din sare brută - 23 de tone în cap - adusă de la Târgu Ocna. „Ne-am gândit că unora nu le este la îndemână să meargă la salină. Noi am eliminat problemele legate de timp, de cheltuieli cu drumul şi cazarea“, spune Alexandru Marinca.

Investiţia de aproximativ 25.000 de euro s-a concretizat în crearea unui spaţiu bine izolat, pentru a menţine umiditatea şi proprietăţile curative ale sării. Tratamentul presupune 18 şedinţe a câte o oră, suficient pentru ca organismul să reacţioneze. Vizitatorii se pot relaxa în faţa televizorului cu plasmă. „Sarea emană aerosoli, în funcţie de umiditate, şi acţionează la nivel interbacterian. Astfel, creşte imunitatea organismului“, explică proprietarul.

Un colţ al salinei este dedicat copiilor, cu o măsuţă plină de cărţi de colorat şi chiar un mic tobogan. Pentru că întăreşte imunitatea, mediul salin este benefic pentru cei mici. Pentru adulţi, terapia constă în 18 şedinţe, a câte 60 de minute, de 33 de lei fiecare, iar copiii plătesc un preţ redus de 28 de lei/şedinţa. Detalii găsiţi pe www.salina-artificiala.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News