Audi a prezentat, astăzi, prima fotografie oficială a celui de al treilea model din gama A5, coupe-ul cu patru uşi denumit Sportback.

Din detaliul ales de producătorul german nu se observă prea bine, dar comunicatul de presă insistă asupra faptului că A5 Sportback îmbină confortul unui sedan, utilitatea unui break (Avant, în nomenclatorul Audi) şi eleganţa unui coupe.

Fiind un A5 şi, totdată, un produs Audi, ne aşteptăm ca Sportback-ul să preia silueta şi detaliile de design ale coupe-ului prezent deja în portofoliu.
 
Perechea de portiere suplimentară trebuie că a inspirat comparaţia cu un model sedan, în timp ce trimierea către utilitatea unui break are o strânsă legătură cu capacitatea portbagajului, 480 de litri, cu doar zece mai puţin decât oferă A4 Avant.

Noul model va fi comercializat din luna septembrie, la preţul de 36.050 de euro, pentru versiunea 2.0 TDI – 170 CP. Audi anunţă lansarea unei variante mai ieftine, din 2010 – care ar putea fi dotată cu motorul 1.8 TFSI de 160 de cai-putere sau cu versiunea de 141 de cai-putere a unităţii 2.0 TDI.

Primul ”coupe” cu patru portiere a fost lansat de Mercedes, în 2004 – modelul CLS.