"Prima Doamnă" a PSD-ului subscrie "Apelului către Maria Băsescu". Șefa femeilor PDL contraatacă

"Prima Doamnă" a PSD-ului subscrie "Apelului către Maria Băsescu". Șefa femeilor PDL contraatacă

Europarlamentarul Daciana Sârbu, soția președintelui PSD Victor Ponta, susține apelul făcut de șefa femeilor social-democrate, Rovana Plumb, la Maria Băsescu în scopul de a-l convinge să demisioneze. "Eu nu aș putea dormi liniștită", spune Daciana Sârbu care, întrebată ce ar face într-o situație similară, spune că nu ar ezita să-l sfătuiască pe soțul său să demisioneze, deoarece "bărbații sunt mai puțin rațional în astfel de situații" iar "femeile au un al șaselea simț care le arată când lucrurile trebuie schimbate". Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, șefa femeilor democrat-liberale, i-a răspuns Dacianei Sârbu,

"A fost ceva simbolic. Putem să recurgem la toate metodele pentru a atrage atenția. Pentru că întotdeauna soția e mai echilibrată, mai diplomată. Femeile au un al șaselea simț și își dau seama când lucrurile trebuie schimbate, când trebuie făcut ceva. Bărbații sunt mai puțin raționali în situații din acestea", a comentat Daciana Sârbu, pentru evz.ro, apelul lansat de colega sa de partid Rovana Plumb. "Un bărbat care este politician trebuie să facă în aşa fel încât să acţioneze pentru populaţie, nu să lupte împotriva ei. Fiind femeie, mamă şi soţie, mă gândesc că în spatele lui Traian Băsescu, Maria Băsescu ar trebui să aibă un cuvânt de spus şi cred că Maria Băsescu ar trebui să îl determine pe Traian Băsescu să plece. Îi solicit Mariei Băsescu să îl determine pe Traian Băsescu să demisioneze", afirmase Rovana Plumb. Întrebată dacă ea personal ar interveni în deciziile soțului într-o astfel de situație, Daciana Sârbu a răspuns:

"Nu e vorba de amestecat viața de familie cu viața politică. Cred că această situație le afectează și viața personală. Nu poți să stai indiferent când oamenii ăia stau acolo în stradă de atâta timp. Dacă ai un Dumnezeu și ți-e frică de ceva, trebuie să plătești până la urmă. Eu nu aș putea dormi liniștită. Oamenii aștia de la putere ar trebui să-și mai vândă gențile și averile și să arate că le pasă. Ei nuse țin decât de manipulări. Așa a fost și în cazul acuzației că PSD a cerut la Strasbourg blocarea fondurilor europene pentru România. Nu Parlamentul le blochează, ci Comisia European. Dar asta nu e decât o altă minciună a lor. Ei nu știu să spună decât că noi vrem răul României". Ce răspund femeile democrat-liberale “Apelul deplasat al Dacianei Sârbu depăşeşte exact limita acelei decenţe publice, a cărei lipsă din spaţiul politic o deplângem cu toţii.

Implicarea forţată a soţiei preşedintelui în disputa politică este deplasată, având în vedere discreţia publică adoptată de Maria Băsescu. Le solicit încă o dată femeilor de la PSD şi PNL să respecte opţiunea primei doamne în stat de a nu se implica şi a nu fi implicată, de către alţii, în viaţa politică", a declarat pentru evz.ro ministrul Sulfina Barbu. Șefa femeilor din PDL spune că Daciana Sârbu a "cedat atât de ușor ispitei de a se crede prima doamnă a ţării şi de a da sfaturi", "demonstrând, din păcate, că acele calităţi cerute unei soţii a şefului statului sunt foarte rare în spaţiul nostru public". Sulfina Barbu: "Lansez un apel la Daciana Sârbu să îşi tempereze soţul"

Ne puteți urmări și pe Google News

"Dar, pentru că Daciana Sârbu a ales o carieră politică, îmi permit să îi lansez la rândul meu un apel să îşi tempereze soţul din avântul iresponsabil de a distruge credibilitatea României în faţa instituţiilor europene. Îi reamintesc Dacianei Sârbu că, în calitate de europarlamentar reprezintă interesele României în Parlamentul European, nu pe cele ale soţului sau ale PSD", a spus Sulfina Barbu. CITIȚI ȘI:

  • Rovana Plumb:  Îi solicit Mariei Băsescu să îl determine pe Traian Băsescu să demisioneze
  • Sulfina Barbu, către femeile din politică: Să-şi tempereze şefii de partide, dar şi soţii