Evenimentul Zilei > Actualitate > Prima DECIZIE DRASTICĂ de la ISU după tragedia #Colectiv: NU mai avem voie să facem aşa ceva
Prima DECIZIE DRASTICĂ de la ISU după tragedia #Colectiv: NU mai avem voie să facem aşa ceva

Prima DECIZIE DRASTICĂ de la ISU după tragedia #Colectiv: NU mai avem voie să facem aşa ceva

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă București a emis, joi, un comunicat de presă conform căruia interzice folosirea focului pentru ambianță în timpul concertelor, spectacolelor de teatru sau operă.

În comunicat se mai atată că trebuie să obţină autorizaţie de securitate la incendiu pentru evenimentele desfășurate în aer liber cu o capacitate mai mare de 200 de locuri pe scaune sau pe o suprafaţă mai mare sau egală cu 2.500 metri pătraţi, potrivit conform prevederilor art. 30 din Legea nr. 307/2006, privind apărarea împotriva incendiilor cu completările şi modificările ulterioare, coroborat cu prevederile art. 1 lit. r din H.G.R. nr. 1739/2006, completată şi modificat cu H.G.R. nr. 19/2014, informează Mediafax.

Obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu a construcţiei este necesară pentru spectacolele desfășurate în interiorul construcțiilor, în cazul în care sunt încadrate în categoria sălilor aglomerate.

ISU Bucureşti a declarat că organizarea de evenimente prin care se schimbă condiţiile care au stat la baza emiterii autorizaţiei de securitate la incendiu pentru construcţie are nevoie de autorizație  privind securitatea la incendiu.

„Planificarea, organizarea şi desfăşurarea spectacolelor fără obţinerea în prealabil a autorizaţiei de securitate la incendiu atrage după sine răspunderea contravenţională, respectiv penală, după caz, conform prevederilor Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, cu modificările şi completările ulterioare, responsabilitatea revenind în totalitate/ fără echivoc tuturor factorilor implicaţi în conformitate cu prevederile art.9 din Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor", se mai precizează în comunicat.

Reprezentanţii ISU Bucureşti mai menţionează că este strict interzisă folosirea oricărui element ce conține foc, în timpul spectacolelor la care participă un număr mare de persoane.