Prieteni cu primarii

Prieteni cu primarii

Seful Inspectoratului de Politie Judetean Arad, comisar-sef Alexandru Tanco, a declarat, la prezentarea bilantului pe anul trecut si a proiectelor pentru 2008, ca  va milita pentru mentinerea formatiunilor de Politie Rurala.

„Si asta pentru ca imi doresc ca nivelul la care se exercita actul politienesc sa fie cat mai operativ, cat mai profesionist. Pentru ca suntem intr-un an in care se discuta despre restructurarea acestor formatiuni de politie de ordine publica vreau sa se inteleaga ca cetateanul din mediul rural are nevoie de cat mai mare credibilitate a politistului“, a declarat Alexandru Tanco.

S-a ajuns aici pentru ca unii politisti de la sate sunt banuiti ca sunt „prea buni amici“ cu primarii sau alti oameni importanti de prin comuna.  Alexandru Tanco a evitat sa dea exemple de comune unde ar fi binevenita desfiintarea posturilor de politie. Aceste modificari s-ar produce doar daca propunerile sefului Politiei Arad vor obtine aprobarea Ministerului de Interne.     TIMIS

Sanctionati    Comisarul-sef Gheorghe Popescu, imputernicit la comanda Inspectoratului Judetean de Politie, s-a declarat mandru ca in anul 2007 a reusit infiintarea unui post de politie la Livezile. Totusi, in ceea ce priveste politistii, anul trecut IPJ Timis a sanctionat 60 de agenti si de ofiteri, unii dintre ei fiind chiar sanctionati de doua ori.

Ne puteți urmări și pe Google News

Politistii nu si-au indeplinit atributiile de serviciu, iar in 50 de cazuri s-a ajuns numai la mustrare scrisa, iar cinci dintre ei au suportat si o diminuare de salariu. Unul singur a fost destituit din Politie. Pentru politistii timiseni, nici anul acesta nu a inceput prea bine. In urma cu cateva zile, un agent de 22 de ani a facut un accident de circulatie, dupa ce s-a urcat beat la volan.