Mai multe ziare din Franţa au publicat ieri câteva fotografii în care preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, apare zâmbitor alături de cântăreaţa şi fostul top-model italian Carla Bruni, aparent noua sa prietenă. Vestea neaşteptată privind relaţia celor doi vine la aproape două luni după ce un tribunal din Paris a pronunţat divorţul cuplului prezidenţial, Nicolas şi Cecilia Sarkozy.

Potrivit săptămânalului „L’Express“,
revistele „Point de vue“, „Paris Match“ şi „Closer“ vor dedica ediţia din această săptămână instantaneelor în care şeful statului francez apare alături de Carla Bruni, sâmbătă, în parcul de distracţii Disneyland din Paris.

Aceeaşi sursă menţionează că
Sarkozy şi Bruni par „foarte în largul lor“ în aceste instantanee, realizate de aproximativ zece fotografi aflaţi în parc.

Câteva fotografii au apărut deja
încă de ieri în presă, stârnind rumoare în Franţa, dar preşedinţia nu a dorit să facă niciun comentariu. Un lucru cert este acela că preşedintele şi însoţitoarea sa nu s-au ascuns niciun moment de privirile indiscrete, iar fotografii au putut lucra relaxaţi.

Relaţia celor doi a fost dezvăluită
de altfel de cotidianul „Le Figaro“, apropiat de Sarkozy, care a titrat pe prima pagină: „Carla Bruni, prietena preşedintelui“. O afirmaţie la fel de clară a apărut şi în „Le Parisien“, care a publicat pe prima pagină o fotografie cu cei doi, însoţiţi de trei copii, cu explicaţia „Şeful statului şi prietena sa Carla“.

Relaţia preşedintelui cu fostul top-model reprezintă încă o premieră într-o Franţă în care Sarkozy a reuşit să iasă de nenumărate ori din tipare. Despărţirea oficială a lui Nicolas Sarkozy de Cecilia, după 11 ani de căsnicie tumultuoasă, a reprezentat primul divorţ al unui preşedinte în exerciţiu în istoria modernă a Franţei.

V
EDE

Cine este Carla Bruni


Prietena preşedintelui francez are 40 de ani şi s-a născut la
Torino, dar şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii în Franţa. Carla Bruni provenea dintr-o familie foarte bogată, dar a preferat să muncească de la bun început. Cariera de model, pe care a ales-o după ce a abandonat studiile de artă şi arhitectură, este cea care a adus-o în lumea mondenă şi în atenţia ziarelor din întreaga lume.

În 1988, era unul dintre cele mai bine plătite manechine din întreaga lume, cu câştiguri de aproximativ 7,5 milioane de dolari pe an. Tot atunci a fost remarcată de presa mondenă la braţul unor vedete rock precum Eric Clapton sau Mick Jagger, al omului de afaceri Donald Trump sau al actorilor Vincent Perez şi Kevin Costner. Bruni a mai avut o relaţie cu Jean-Paul Enthoven, după care s-a căsătorit cu fiul acestuia, profesorul de filosofie Raphaël Enthoven. Împreună cu acesta, Bruni are un fiu, Aurelien, în vârstă de 6 ani.

În 1998, Carla Bruni a părăsit lumea modei şi a ales cariera de cântăreaţă. A lansat deja două albume, primul dintre ele cu un foarte mare succes la public în spaţiul european. La începutul acestui an, cântăreaţa s-a numărat printre personalităţile care au participat la un concert organizat în semn de opoziţie faţă de o nouă lege a imigraţiei, introdusă chiar de către Nicolas Sarkozy.